Sada je jasno zbog čega je Edin Džeko ostao u Romi

Stiže novi trener

Sada je jasno zbog čega je Edin Džeko ostao u Romi

Endin Čaušević

Januarski prelazni rok sinoć je završio u Italiji, a bh. napadač Edin Džeko ostao je član Rome.

Džeko je već nekoliko sedmica u sukobu s trenerom Paulom Fonsecom zbog čega je prethodne dvije utakmice rimskog kluba pratio s tribina. Roma je pokušala dogovoriti razmjenu igrača s nekoliko klubova kako bi se riješili Džeke, ali na kraju nisu uspjeli.

Prema pisanju medija u Italiji Džeko je bio najbliži Interu, dok je u Romu trebao doći Alexis Sanchez, ali na kraju od toga nije bilo ništa. Bh. napadač je ostao u Romi i bit će zanimljivo vidjeti da li će se pomiriti s Fonsecom.

Portugalski stručnjak je dao prednost Borji Mayoralu koji je to iskoristio na najbolji nači i Džeki sigurno neće biti tako jednostavno da se vrati u početni sastav Vučice.

Međutim, Calciomercato jutros piše da je jasno zbog čega je Džeko ostao u Romi, te zašto čelnici kluba jučer uopšte nisu tražili neko rješenje kako bi Dijamant promijenio klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, očekuje se da će Fonseca biti na klupi Rome do kraja sezone, a umjesto njega će doći Massimiliano Allegri. Navodno, Allegri je izrazio želju da Džeko ostane u Rimu jer ga vidi kao jednog od ključnih igrača kada preuzme klupu Rome.

Allegri je već potpisao predugovor s Romom i očekuje se da će na ljeto biti predstavljen kao novi trener. No, i pored toga Džeko nije u jednostavnoj situaciji jer u slučaju da ne pronađe zajednički jezik s Fonsecom mogao bi s tribina pratiti mečeve Rome do kraja ove sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobodas
Sigurno zbog vaseg pisanja , kad je cojk vidio koliko sv rsavate ostao za vase dobro
9 2
Tz_Niko75
Ja mislim da Dzeko hoce da ostane u Italiji. A kad mu istekne ugovor, stavlja se nova cijena i njegova plata ce biti manja. On je iskoristio formu prije 2 godine i isposlovao odlican ugovor. To mu nece niko vise dati.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti