"Bilo je trenutaka u meču kada smo se mogle raspasti, ali smo se držale zajedno i nismo odustajale"

Courtney Hurt za SportSport.ba

"Bilo je trenutaka u meču kada smo se mogle raspasti, ali smo se držale zajedno i nismo odustajale"

Endin Čaušević

Košarkašice Bosne i Hercegovine danas su u gostima pobijedile selekciju Švicarske sa 67:62 i izborile su plasman na Eurobasket.

Bh. košarkašice su nakon 22 godine uspjele da izbore plasman na Evropsko prvenstvo, a naš tim danas je do pobjede vodila sjajna Courtney Hurt.

Hurt je na današnjem meču ubacila čak 30 poena i dodala je 13 skokova, te je bila jedna od najzaslužnijih što su Zmajice uspjele da dođu do pobjede protiv selekcije Švicarske.

Nakon utakmice Hurt se kratko javila za SportSport.ba i otkrila je utiske nakon sjajnog podviga našeg tima.

"Ovo je bila veoma važna utakmica za nas, ali i za Švicarsku koja je igrala bez pritiska. Iako nismo bile na najboljem nivou uspjeli smo da dođemo do pobjede. Bilo je trenutaka u meču kada smo se mogle raspasti, ali smo se držale zajedno i nismo odustajale. Veoma sam ponosna što imam priliku da igram za BiH, to je čast za mene", rekla je Hurt.

Top Komentari

Jozef
Svaka tebi čast
4 0
Pajver
Normalno da su pobijedile kada su sve Srpkinja i Hrvatice pojačane sa Amerikankom
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi