Kako je dječak iz bh. niželigaša stigao u reprezentaciju: "Zaslužio je to, nije bilo štela, veza!"
Raščić i Muslić

Admir Raščić u trenerskim vodama, o mladom talentu imao samo riječi hvale

Kako je dječak iz bh. niželigaša stigao u reprezentaciju: "Zaslužio je to, nije bilo štela, veza!" · Intervju

Samir Mlaćo

Na spisku selektora kadetske reprezentacije naše zemlje Nermina Šabića između ostalih našao se i jedan član federalnog drugoligaša Azota iz Vitkovića.

Radi se o Emilu Musliću, 16-godišnjaku koji je već standardni član prve postave kluba iz Vitkovića.

Trener mu je dobro poznato lice, Admir Raščić. Nekadašnji napadač Željezničara, Sarajeva, Goražda, Borca, Olimpika, sa iskustvom igranja i u Srbiji, Norveškoj, Kini, otvoreno je govorio za SportSport.ba o dječaku čije ime je na spisku selektora Šabića nekako privuklo najveću pažnju.

Krenuli su i negativni komentari, a Raščić se sa pauze na trenerskoj edukaciji u Vogošći javio za SportSport.ba.

"Veliki je to uspjeh za naš kanton koji dođe kao neko 'slijepo crijevo'. Razumijem da se selektuje iz naših najjačih klubova, premijerligaša, ali ima dosta talentovane djece i u drugim krajevima. Oni se slabije prate. Emil je veliki talenat, ima sve predispozicije da uspije. Znam da nekima upada u oči pored imena kao što su Željezničar, Sarajevo, Velež, Borac, itd,. NK Azot, ali on sigurno ima kvalitet da ravnopravno igra sa njima i zaslužio je poziv. To nama kao klubu, gradu i kantonu predstavlja veliko zadovoljstvo i jako smo ponosni", priča Raščić za SportSport.ba.

Svjestan je i negativnih komentara na sam poziv Musliću.

Oglasi

"Komentara može biti kakvih hoćete, ali uvjeravam vas da nije došao preko štela, veza. Bile su preporuke, ali niko neće 'poturati' obraz za igrača koji nije kvalitetan. On je 1. marta napunio 16 godina, igra Drugu ligu Centar protiv odraslih ljudi. Da li je veći otpor njemu ili kadetima koji igraju između sebe?", pita Raščić pa dodaje.

"Muslić je prvo išao na kamp reprezentacije u Zenici, dobio najbolje ocjene i na osnovu toga dobio sada poziv. Dijete je ostavilo jako dobar utisak, a sada je kao nagrada došao poziv u reprezentaciju".

Sigurno da će poziv Musliću biti motiv više i podstrek za sve mlade nogometaše u klubovima nižeg ranga u našoj zemlji.

"U moje vrijeme nije bilo ovoliko mogućnost, toliko selekcija, kampova, da te prate i sve to... Uradit ću sve što je u mojoj moći da talentovane igrače usmjerim na pravi put i preporučim na prava mjesta. I u moje vrijeme bilo je talenata, ali nije imao ko da te preporuči. Znate kako je to bilo sve...".

Trenersko iskustvo skuplja u Azotu.

"Pohađam prvi semestar za PRO licencu, trener sam u Azotu. To je klub sa skromnim finansijskim mogućnostima, uslovi za rad nisu idealni... Mojim dolaskom u klub okrenuli smo se afirmaciji mladih igrača. Predložili smo Upravi da pokušamo afirmisati 2-3 mlada igrača, uz naravno iskusne. Svaku utakmicu počinjemo sa 5-6 igrača ispod 21 godine, Muslić je npr. standardan, a ima tek 16 godina".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ambiciozan je kada je u pitanju trenerski posao.

"Da nemam ambicija ne bih upisao ni B licencu, odnosno ne bi ni počinjao sve ovo. Cilj je da idem do kraja, ide sve po planu i nadam se da završetku u roku", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke NK Azot Vitkovići Admir Raščić, koji je dva puta nosio dres naše A reprezentacije.

Top Komentari

zizu82
Ma jok,nije bilo štela...hahaha...A babo 100 godina u izvršno odboru nogometnog saveza.Žari i pali godinama,bez njega se ništa ne može uraditi.
20 1
user1582397136
Sabit Burkic iz NK Krivaja, prvotimac, a tek mu je 17 godina. Kao što je rekao, ako oni sa 16, 17 godina igraju protiv igrača koji imaju 25 il 30 godina, onda stvarno treba obratiti pažnju na njih.
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi