Ogromno nezadovoljstvo Zlatka Dalića: Nismo ekipa, ovako ne ide...
Foto - EPA

Selektor Hrvatske nakon Malte

Ogromno nezadovoljstvo Zlatka Dalića: Nismo ekipa, ovako ne ide...

Midhat Šljivak

Hrvatska je jučer uz dosta muke savladala Maltu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Otpor Maltežana selekcija Zlatka Dalića slomila je u posljednjih pola sata utakmice, a nakon meča selektor Vatrenih nije bio previše sretan zbog svega što se dešavalo na terenu.

"Mučili smo se ovih dana, nije nam išlo, ali izvukli smo se i idemo dalje. Pokušali smo sa svježim igračima, a da u drugom dijelu kada protivnik padne uđu drugi. Tako se i obistinilo i dobili smo", rekao je Dalić.

Potom je dobio pitanje jesu li mu ovo najteži dani otkako vodi reprezentaciju?

"Po čemu? Ne čitam šta se piše, ne pratim šta se govori. Teško mi je što ne igramo dobro, ne ide nas, ali krenut će".

Od igrača je očekivao više.

"Očekivao sam više. To je ipak Malta, ne smiju biti u strahu. Oni su Hrvatska i osim Kovačića niko nije radio višak jedan na jedan. Ko će raditi to ako neće oni. Ovo je upućeno svima koji su bili na terenu u prvom dijelu u igri prema naprijed", istakao je Dalić i nastavio je:

"Nismo ekipa, nismo još. Rekao sam im to. Prije Svjetskog prvenstva postali smo ekipa, sada to ponovo nismo. Gledamo samo svoju promociju i tako neće moći dalje. Mladi igrači moraju biti dio ekipe i ako ja dođem sa poštovanjem prema Luki, Perišiću, Lovrenu, Vidi, onda i oni moraju".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zatim je šokirao novinare odlukom.

"Do 25. maja neću davati intervjue. Hvala na podršci i vidimo se na pripremama za Evropsko prvenstvo", rekao je Dalić.

Top Komentari

amircoralic
Igras u najjacem sastavu a ne podcjenjivati protivnika to je sve do trenera
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti