Niko ne želi Cristiana Ronalda
Foto - EPA

Portugalac nema ponuda

Niko ne želi Cristiana Ronalda

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo nekada je bio želja mnogih evropskih velikana, ali zvijezdu Juventusa trenutno zbog plate koju ima ne namjerava angažovati nijedan tim.

U posljednje vrijeme se dosta priča o Ronaldovom odlasku iz Stare dame. Povezuje CR sa povratkom u Real Madrid i Manchester Untied te sa potencijalnim transferom u PSG.

Međutim, Corriere Torino navodi kako Cristiano Ronaldo nema ponuda od drugih klubova zbog velike plate koju traži za potpis ugovora.

Trenutno Cristiano na godišnjem nivou u Juventusu zarađuje 31 milion eura. Nijedan tim mu ne želi dati takav ugovor i sve je izglednije da ćemo portugalsku zvijezdu i naredne sezone gledati u dresu Stare dame.

Cristiano se sigurno neće buniti zbog toga. Ugovor mu traje do juna 2022. godine, ima glavnu ulogu u ekipi i teško da će išta promijeniti ako ostane u klubu i naredne sezone.

Ronaldo je član Juventusa postao 2018. godine. Stigao je iz Real Madrida za 100 miliona eura, a njegovo angažovanje se torinskom velikanu itekako isplatilo.

Oglasi

Tako je njegov transfer odavno isplaćen samo od prodaje dresova, dobar io plate se također pokrije od toga i sigurno da se u Juventusu nikako ne kaju što imaju Ronalda u ekipi.

Neće im sasvim sigurno smetati ni da tu ostane i u narednoj sezoni. Ronaldo je velika zvijezda od koje imaju velike koristi bez obzira što ima 36 godina i što je na zalasku karijere.

Cristiano ove sezone igra odlično. Zabio je 32 gola u 36 nastupa, a ovom učinku je dodao i četiri asistencije.

Ukupno je u nepune tri sezone Portugalac odigrao 126 utakmica za Staru damu i ima učinak od 97 postignutih golova.

Luca Toni kritikovao Ronalda

Nekadašnji italijanski reprezentativac Luca Toni poprilično je kritikovao ponašanje Ronalda tokom utakmica.

Smatra da CR svoj ego treba ostaviti sa strane i da sa saigračima treba slaviti pobjede nakon utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Postiže puno golova, puno znači za klub, no nisam impresioniran njegovim stavom prema saigračima. Sjećam se sebe kada sam igrao. Bio sam sebičan, ali sam uvijek ostajao na terenu slaviti kada dobijemo, a ne postignem pogodak. Razočarenje sam stavio po strani", kazao je Toni.

Vidjet ćemo šta će se sve desiti sa Ronaldom u narednom periodu, no on je za sada najbliži ostanku u Torinu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahin
Nema ponuda? Pa po vama već igra za Manchester United, PSG i Real Madrid.
9 2
MethodMan
Ko će plaćati tolike milione za igrača koji ima 35 godina, nema računice dokaz je Juve koji ne igra ništa bolje s njim, cak su i lošiji tom zbog njega koji ganja ličnu statistiku draže mu je da bude najbolji strijelac nego da bude prvi na tabeli al treći strijelac
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi