Asmir Begović najbolji golman Championshipa

Izabran u idealni tim

Asmir Begović najbolji golman Championshipa

E. Škorić

Na zvaničnoj stranici engleskog Championshipa objavljen je najbolji tim u sezoni 2020/21.

U najboljem timu drugog ranga engleskog nogometa prednjače nogometaši Norwicha, koji su bili najbolji i nekoliko kola prije kraja osigurali su povratak u Premier ligu.

Nakon toga, dva predstavnika u idealnom timu ima Bournemouth, koji bi kroz doigravanje mogao da se domogne Premiershipa. Ono što je nama posebno drago, na golu je Asmir Begović.

Bivši bh. reprezentativac je imao zaista sjajnu sezonu, branio je na nivou i jedan je od najzaslužnijih što Trešnjice imaju priliku da se vrate u elitu.

Do kraja su ostala još dva kola, a Bournemouth je osigurao nastup u doigravanju za Premier ligu. Uz Norwich, direktno se plasirao i Watford, a Brentford, Barnsley i Swansea će se s Bournemouthom boriti za to treće preostalo mjesto.

Oglasi

Begović: Osjećam se odlično u Bournemouthu, želim pomoći ekipi i u budućnosti

Begović je za zvanični sajt Bournemoutha govorio o finišu sezone, ali i svojoj budućnosti.

"Osjećam se odlično u Borunemotuhu. Želim da ekipi pomognem u budućnosti, a kao naredni cilj da se vratimo u Premiership", rekao je Begović, koji je prokomentarisao i Championship kao ligu.

"Liga je veoma izjednačena i jaka. Osjećam se odlično ovdje. Ima dosta teških, zahtjevnih utakmica, nema favorita i jednostavno to ovdje daje posbeno uzbuđenje."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Begoviću sa Trešnjicama ugovor ističe u junu ove godine. Pisalo se dosta o njegovom novom angažmanu, ali ako Borunemouth izbori povratak u Premiership velike su šanse da Begović ostane član tima sa juga Engleske i u narednom periodu.

Neki engleski i turski klubovi su pokazali interes za našeg golmana, ali nakon izjave za klupski sajt, čini se da je Borunemouth prvi favorit da produži saradnju sa bivšim golmanom Portsmoutha, Stokea, Chelseaja, i Milana.

Top Komentari

vedin
Valjda je Petev bolji stručnjak od ovih Engleza :-)))))))) Bravo Asmire mačko!!!!
16 0
Zaštita Identiteta
Dobra sezona, ne idi nigdje. Neka te makar i ne ušli u Premiership.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije