Nesretna noć za Džeku protiv Sampe: Promašen penal, dva poništena gola i poraz Rome
Foto - EPA

Novi poraz Vučice

Nesretna noć za Džeku protiv Sampe: Promašen penal, dva poništena gola i poraz Rome

Midhat Šljivak

Roma je u 34. kolu italijanske Serije A poražena na gostovanju kod Sampdorije sa 2:0.

Tim Paula Fonsece odigrao je još jednu skromnu utakmicu. Sampa je iskoristila greške Vučice i na kraju je upisala sigurnu pobjedu.

Do vodstva su domaći stigli u samom finišu prog poluvremena. Adrien Silva je zabio za 1:0, a prethodno je Edinu Džeki poništen pogodak, a odluka sudije je bila sasvim ispravna.

U nastavku meča i dalje se otvoreno igralo sa obje strane. Džeki je opravdano poništen još jedan gol zbog ofsajda, a zatim i asistencija, dok je Sampa bila mnogo opreznija u fazi napada.

Jankto je u 66. minuti pobjegao odbrani Rome. Lagano je završio akciju svog tima i Sampa je vodila 2:0.

Edin Džeko je u 72. minuti imao veliku šansu da vrati svoj tim u utakmicu. Dosuđen je penal, a bh. napadač je preuzeo odgovornost.

Oglasi

Međutim, Džeko nije zabio. Golman Sampe Audero mu sjajno brani udarac i ostalo je 2:0.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Roma je nastavila sa slabim igrama, te su već četiri utakmice zaredom bez pobjede i nalazi se na sedmom mjestu tabele.

Džeko je odigrao svih 90 minuta u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 34. kolo:

Sampdoria - Roma 2:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
citavu utakmicu sam pratio nije do Dzeke,tim je uzasno los puno losih igraca i vecinom trecerazredni igraci.Upravo zbog ovog tima DZeko je zestoko izgubio na ugledu.
15 2
Mackintosh
Propo... Ko i klub sto mu je.
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi