Čudesne odbrane Kovačevića za bod Sarajeva na Tušnju

Remi Tuzla Cityja i Sarajeva

Čudesne odbrane Kovačevića za bod Sarajeva na Tušnju

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Tuzla City i Sarajevo remizirali su (1:1) na Tušnju u susretu 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. U jako dobroj utakmici na kraju pobjednika nije bilo, a ogromne zasluge što bordo tim nosi bod pripadaju golmanu Vladanu Kovačeviću koji je imao nekoliko fenomenalnih odbrana.

Uvodnih 20-ak minuta nisu ponudile previše. Oba tima su imala nekoliko solidnih akcija i pokušaja, ali nije bilo previše opasnosti po oba gola.

Iz prve šanse na utakmici Sarajevo je stiglo do vodstva. Matthias Fanimo je u 22. minuti spektakularno uposlio Zinedina Mustadanagića, koji rutinski pogađa za 0:1.

Tuzlaci su imali veći posjed lopte nakon primljenog gola, no ništa konkretno nisu mogli napraviti u fazi napada u tim trenucima.

Gosti su sa druge strane u 30. minuti kreirali novu dobru šansu. Velkoski ostavlja loptu za Mustedanagića, a veznjak Sarajeva ovog puta šutira pored gola.

Domaći tim potom kreće još ofanzivnije prema golu Sarajeva. Kovačević je odbranio jedan dalekometni pokušaj, ali u 43. minuti meča ni golman bh. prvaka nije mogao ništa napraviti.

Oglasi

Adnan Džafić je došao do lopte na 30-ak metara od gola. Povukao ju je nekoliko metara, a zatim sjajnim udarcem matira Kovačevića i poravnava rezultat na 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a treba istaći da je domaći tim ostao bez sjajnog veznjaka Gorana Brkića koji je morao napustiti meč zbog povrede.

Rezervista Badara Badji otvara drugo poluvrijeme odičnom šansom za Tuzlu, Kovačević je to odlično odbranio, da bi potom za Sarajevo zaprijetio Fanimo, ali nije bio precizan.

U 49. minuti gosti ostaju sa igračem manje. Sudija Drgan Petrović, čini se prestrogo, pokazuje direktan crveni karton Mirku Oremušu nakon jednog nešto oštrijeg starta nad Doffom. Gosti su protestvovali, ali uzalud i Bordo tim je ostao sa 10 fudbalera na terenu.

Oglasi

Očekivano, domaći tim je krenuo po pogodak za vodstvo. Redale su se šanse pred golom Sarajeva, Kovačević je skinuo udarac Đerića, a zatiim Badji iz odlične situacije ne pogađa mrežu protivnika.

Kovačević fenomenalnim odbranama zaustavlja potom udarce Doffa i Nukića i on je bio najzaslužniji što je Bordo tim u posljednih 20-ak minuta imao još uvijek pozitivan rezultat.

Potom je Sarajevo imalo dva pokušaja koja nisu previše ugrozila gol domaćeg tima, a Vinko Marinović je pokušao nešto napraviti uvođenjem Sušića i Jukića.

Pritisak Tuzle je malo spao, Sarajevo se baziralo na kontre, a u 83. minuti gosti su tražili penal nakon jednog starta Lučića nad Hebibovićem, ali se sudija nije oglasio.

Do kraja je ostalo 1:1. Oba tima su osvojila po bod i do kraja nam slijedi zaista burna borba za titulu prvaka. Sarajevo je prvo sa 57 bodova, ispred Borca koji ima 54 i utakmicu manje.

Oglasi

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Tuzla City - Sarajevo 1:1

FK Tuzla City: Fejzić, Barišić, Crnkić, Brkić, Karjašević, Džafić, Mišić, Nukić, Doffo, Morris, Đerić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Pidro, Oremuš, Mustedanagić, Mešanović, Velkoski, Miličević, Pejović, Đokanović, Fanimo, Adukor.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Nepostojeci crveni,cist penal nad Hebibovicem.Ovo je sramota vise
21 12
MUFCDOGROBA
Pokazite penal ljudima da vide bruku. Treba zapalit savez
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi