Sin Waynea Rooneyja uništava konkurenciju u dresu Manchester Uniteda
Foto - Instagram

Kakav otac, takav sin

Sin Waynea Rooneyja uništava konkurenciju u dresu Manchester Uniteda

Midhat Šljivak

Wayne Rooney godinama je u dresu Manchester Uniteda pružao zaista fantastične partije.

Rooney je dres Crvenih đavola nosio od 2004. do 2017. godine i zabio je 253 gola u 559 nastupa, te je osvojio apsolutno sve što je mogao sa ovim timom.

Njegova 253 pogotka su rekord kluba. Nadmašio je učinak Bobbyja Charltona (249 pogodaka), a njegov rekord u budućnosti bi mogao biti ugrožen od njegovog vlastitog sina Kaija.

Ovaj 11-godišnjak apsolutno je dominantan u omladinskim selekcijama, a prije nekoliko dana u pobjedi Manchester Uniteda nad Stoke Cityjem od 6:3 on je gotovo sam donio pobjedu svom timu.

Kai Rooney je u ovom meču postigao tri gola i asistirao je za preostala tri i tako je još jednom pokazao da u njemu itekako ima materijala za vrhunskog fudbalera u budućnosti.

Oglasi

Mali Kai je postao član omladinskih selekcija Uniteda u decembru prošle godine. Vjeruje se da bi u budućnosti mogao barem dostići slavu svog oca, a možda ga čak i nadmašiti.

Naravno, pred njim je dug put do profesionalnog uspjeha, ali dominacija koju pokazuje već u omladinskim kategorijama mora nešto značiti.

Komentari navijača Uniteda na odličnu igru Rooneyja mlađeg su zaista fenomenalni.

"Osvajamo sve 2035. godine", jedan je od komentara koji se pojavio, dok drugi navijač Crvenih đavola dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kakav otac, takav sin".

Wayne Rooney bi očigledno mogao dobiti nasljednika na zelenom terenu u bliskoj budućnosti i vidjet ćemo kako će se razvijati karijera mladog Kaija.

Top Komentari

emanuelmacron
e jesu ruzni ovi englezi ja mislio samo kad odrstu a ono rode se takvi.Poz.za sve bosanke.
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi