Sergio Ramos izabrao novi klub, uskoro stiže na ljekarske preglede

Na korak od PSG-a

Sergio Ramos izabrao novi klub, uskoro stiže na ljekarske preglede

Endin Čaušević

Sergio Ramos je odlučio nakon 16 godina napustiti Real Madrid.

Ovaj defanzivac u kraljevski klub stigao je na ljeto 2005. godine iz Seville za skoro 30 miliona eura i to se pokazao kao jedan od najboljih transfera kraljevskog kluba u proteklim decenijama.

Ramos je bio standardan u ekipi Real Madrida čak 16 godina i očekivalo se da će karijeru završiti u dresu ovog kluba, ali se to neće desiti.

Ovaj iskusni fudbaler nije uspio da dogovori nastavak saradnje s Real Madridom jer se nisu mogli usaglasiti oko iznosa njegove plate. Na kraju Florentino Perez nije htio da ispuni njegove uslove i odlučio je da Ramos bez obeštećenja može napustiti klub.

Iako se nalazi na zalasku karijere jasno je da Ramosu neće biti problem da pronađe novi klub. Već se nekoliko klubova raspitivalo za njegove usluge, a očekuje se da će Ramos početkom jula donijeti odluku.

Međutim, španski mediji su danas objavili da je gotovo sigurno da će Ramos karijeru nastaviti u dresu PSG-a.

Oglasi

Ramos se s Parižanima povezuje već neko vrijeme i čini se da oni jedino mogu ispuniti uslove koje traži. PSG je spreman da mu da platu od 12 miliona eura godišnje i očekuje se da će potpisati dvogodišnji ugovor.

[twitter]https://twitter.com/3ATB_Football/status/1408434143097241607[/twitter]

Međutim, PSG ne želi da isplati čak 20 miliona bonusa Ramosu što dolazi bez obeštećenja, ali izgleda da to neće biti problem za njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Le Parisien je objavio da bi se dolazak Ramosa u PSG mogao ozvaničiti veoma brzo, te da se iskusni defanzivac početkom jula očekuje u Parizu na ljekarskim pregledima i potpisu ugovora.

Ramos se povezivao i s povratkom u Sevillu, ali je sam poručio da od toga nema ništa. Također, interes za njega pokazao je i Milan, ali su se Rossoneri brzo povukli nakon što su čuli uslove koje Ramos traži.

Top Komentari

Erikdier21
"Sergio Ramos je odlučio nakon 16 godina napustiti Real Madrid" - uvodna rečenica. A vec 10 dana pišu da ga je Real otjerao da nista Ramos nije odlučio nego je otjeran i da je to odlučio Real.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi