Ronaldo najbolji strijelac EURO-a, Zuber asistent
FOTO: EPA

Individualna statistika

Ronaldo najbolji strijelac EURO-a, Zuber asistent

H. Zilić

Završeno je još jedno prvenstvo Evrope u fudbalu.

Ovogodišnje izdanje igralo se u 12 gradova širom Evrope, a nakon finalnog duela u Londonu titlu prvaka Evrope osvojila je selekcija Italije, koja je nakon boljeg izvođenja penala savladala Englesku (reuglanri dio i produžeci 1:1).

Pored toga, prvenstvo je bilo zanimljivo kada je u pitanju i individualna statistika.

Tako je titulu najboljeg strijelca EURO-a ponio Cristiano Ronaldo sa pet golova, koliko je dao i Patrick Shick, ali je Ronaldo imao jednu asistenciju. Na trećem mjestu završili su Benzema, Forsberg i Kane sa četiri gola.

Što se tiče asistenata, najbolji asistent EURO-a je reprezentativac Švicarske Steven Zuber sa četiri asistencije, dok su po tri upisali Luke Shaw, Dani Olmo i Pierre-Emile Hojbjerg.

Pomenuti Ronaldo je sa pet golova postao i najbolji strijelac EURO-a svih vremena sa ukupno 14 golova.

Ronaldo je na ovom EURO-u postigao 109. pogodak za reprezentaciju, i tako se izjednačio sa dosadašnjim rekorderom iranskim velikonaom Ali Daeijem. Zahvaljući golovima na EURO-u Ronaldo je postao najbolji evropski strijelac na svim turnirima sa 21 golom, te je prestigao legendarnog Nijemca Miroslava Klosea.

Top Komentari

Matic
Ronaldo pa 9 mjesta prazno pa opet Ronaldo!
18 10
DanteDMC
Ovo se događa kada postavljaš sebe i svoje xiljeve ispred timskih.
3 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi