Barcine zvijezde odbile ogromno smanjenje plata
Foto - EPA

Klub traži previše

Barcine zvijezde odbile ogromno smanjenje plata

M. Šljivak

Katalonski velikan Barcelone zatražila je od nekoliko zvijezda kluba da se odreknu ogromnog dijela plate.

Zbog finansijskih problema i ogromnih dugovanja, Barca je prinuđena da sa igračima razgovara o smanjenju plata. Neki su pristali, ali od nekih je klub tražio zaista previše.

Tako je rukovodstvo kluba organizovalo sastanak sa Gerardom Piqueom, Sergijom Busquetsom, Jordijem Albom i Sergijem Robertom i postavilo je pred njih zaista nevjerovatan zahtjev.

Čelnici katalonskog tima zatražili su od ovih fudbalera da se odreknu čak 40 procenata plate za novu sezonu. Klub im je ponudio 60 procenata plate, te da preostalih 40 posto dobiju u narednim godinama ugovora sa klubom. Na taj zahtjev fudbaleri nisu željeli dati pozitivan odgovor.

Saopštili su klubu kako su već dobar dio plate poklonili tokom prethodnog rukovodstva i toliko odricanje od plate jednostavno ne mogu da prihvate.

Razgovori o smanjenju plata bit će nastavljeni. Gotovo svi igrači su u redu za razgovore, a tu je i Lionel Messi koji je navodno već pristao na manju platu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako će po novom ugovoru koji je spreman Messi za narednu sezonu zaraditi 'samo' 20 miliona eura, ali će se sve nadoknaditi u preostale četiri godine ugovora.

Katalonski klub također namjerava dosta uštediti i prodajom igrača, a prvi na listi za odlazak su Miralem Pjanić, Philippe Coutinho i Samuel Umtiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Ako je feđa pametan omaldince ce staviti. Jedino tako ima neke sanse protiv elfsborga koji je trenutno pola sezone odigrao. Ako je feđa glup onda ce umorit igrace a elfsborg ce im usuti ko milsamiju petardu. Nadam se da je pametan
1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi