Užasne scene u Pragu: Sudija Oliver zaprijetio da će prekinuti meč Sparta - Monaco

Rasizam u Češkoj

Užasne scene u Pragu: Sudija Oliver zaprijetio da će prekinuti meč Sparta - Monaco

Edmir Škorić

U Pragu svoj prvi meč trećeg pretkola Lige prvaka igraju Sparta i Monaco.

Gosti iz Francuske su ipak favoriti i na poluvremenu u Pragu imaju 1:0. Jedini gol za sada postigao je Aurelien Tchouameni u 41. minuti susreta.

Domaći navijači teško su podnijeli da njihov tim gubi, naročito određena grupa koja je rasistički vrijeđala strijelca gola za goste iz Kneževine.

Mladi nogometaš gostiju slavio je ispred tribine sa žestokim navijačima Sparte, a oni su mu uzvratili žestokim rasističkim skandiranjem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trener Niko Kovač i igrači odmah su se požalili glavnom sudiji Michaelu Oliveru, a službeni spiker je upozorio navijače da navijaju korektno i pošteno i bez rasističkih uvreda.

Nakon narednog takvog incidenta, zaprijećeno je da će utakmica biti prekinuta. Nažalost, rasizam je sve češća pojava na sportskim i nogometnim terenima.

Top Komentari

Zgembic
Slavio ispred protivnickih navijaca i onda se zali…
5 11
Erikdier21
Koji bombastičan naslov ja pomislio u najmanju ruku jedno mrtvo
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi