Messijeve brojke u Barceloni - brutalnost!

Kraj jedne velike epizode

Messijeve brojke u Barceloni - brutalnost!

S. Grebović

Desilo se ono od čega su Barcelonini navijači ovih dana s razlogom strahovali.

Katalonski gigant večeras je potvrdio kako sa Lionelom Messijem neće biti produžena saradnja, što je izazvalo pravi šok u svijetu fudbala!

Tako je Messi po prvi put došao u situaciju da je slobodan igrač, pa će svoju sreću morati potražiti u nekom drugom klubu.

Svoju veličanstvenu karijeru započeo je u omladinskim pogonima Newell's Old Boysa u kojima se nije dugo zadržao. Skauti Barcelone su ga primjetili još kao mladića i bez mnogo razmišljanja doveli ga u svoje redove.

To će se kasnije ispostaviti kao najbolji mogući potez. U timu sa Camp Noua Messi je prošao sve omladinske selekcije, a prvom timu se priključio još davne 2004. godine kada je upisao i debi protiv Espanyola.

Od tada pa sve do danas dres Barcelone je oblačio na tačno 778 zvaničnih utakmica na kojima je postigao nestvarna 672 pogotka.

Oglasi

U Primeri je postigao njih 474, a u Ligi prvaka 120.

Sa Blaugranom je osvojio sve što se može osvojiti. Deset titula prvaka Španije, sedam španskih Kupova Kralja, isto toliko Superkupova, četiri Lige prvaka, tri Superkupa Evrope i tri Svjetska klupska prvenstva su samo od nekih, dok je na individualnom nivou osvojio šest Zlatnih lopti po čemu mu nema ravnog.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To nije kraj. Rekord po broju golova u jednoj sezoni za klub – 50 (2011/12), ali i asistencija – 21 (2019/20). Jedini igrač koji je postigao više od 40 pogodaka u jednoj sezoni deset godina zaredom. Jedini igrač koji je u dvije vezane sezone postigao više od 60 golova na svim frontovima. Zaista nestvarno...

Jedno je sigurno, u dresu Barcelone ga više nećemo gledati, a u kojem bi klubu legendarni Argentinac mogao nastaviti karijeru?

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GangEvil877777
Nek si otisao,sad ce barcelona biti bolja jer ti nisi dao bogu lopte. Zivi bili pa vidjeli
0 11
Rajvosa2019
Evo ih krecu u akciju, 3 clanak u roku od 45 minuta
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi