Radović nam je otkrio kako je Dudić predosjetio gol: "Nevjerovatan osjećaj"!

Junak Rođenih nakon meča

Radović nam je otkrio kako je Dudić predosjetio gol: "Nevjerovatan osjećaj"!

S. Grebović

Fudbaleri Veleža večeras su remizirali u gostima kod Elfsborga u utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige 1:1.

Velež je ovog ljeta odigrao još jednu veoma dobru utakmicu, ovaj put protiv švedskog predstavnika u gostima odigravši remi 1:1.

Tim Feđe Dudića u meč je ušao bez straha i prvi je poveo.

Igrala se 32. minuta kada je nakon kornera uz malo sreće lopta došla do Slaviše Radovića koji ju je zakucao u mrežu domaćina za veliko slavlje svojih saigurača, ali i navijača u dalekoj Švedskoj. Ipak, samo dvije minute kasnije Elfsborg se vratio.

Jeftino je ispala Veležova odbrana i to je kaznio Per Frick koji je pogodio za poravnanje rezultata. Do kraja meča ostalo je 1:1 pa ćemo tako putnika u play off Konferencijske lige dobiti nakon uzvrata na stadionu Grbavica za sedam dana.

Svoje viđenje meča za Sportsport.ba iznio je strijelac gola za Mostarce, Slaviša Radović koji nam je otkrio jedan zanimljiv detalj.

"Osjećaj je nevjerovatan. Ovo je moj prvijenac u dresu Veleža i drago mi je da je to bilo na evropskoj utakmici. Šef mi je rekao gdje da stojim na prekidu i bas tu je pala lopta. Išli smo po pozitivan rezultat, nismo iznenađeni jer znamo koliko ova ekipa može. Kada je ekipa na 100% rezultat neće izostati sigurno. Prije svega htio bi da se zahvalim svim navijačima koji su nas bodrili na stadionu, imali smo osjećaj kao da igramo kod kuće. Siguran sam da će naši navijači ispuniti stadion Grbavica i uz Božiju pomoć se nadam da ćemo se zajedno radovati", rekao je.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Rođene prije utakmice na Grbavici očekuju obaveze i u Premijer ligi, gdje će za vikend igrati protiv ekipe Radnika. Važnosti tog meča svjestan je i Radović.

"Prije revanša sa Elfsborgom imamo utakmicu u Bijeljini koju moramo maksimalno ozbiljno shvatiti", dodao je.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Bravo Slavisa , odlicna utakmica Ovo ti je trebalo nakon prosle sezone a i ove utakmice protiv rudara
17 0
starmac
Samo jako,i svaku utakmicu svatit ozbiljno.Ni jedna se nedobija bez borbe.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi