Šveđani i panika: Grbavica već izaziva strah kod igrača Elfsborga
FOTO: EPA

Pred revanš duel protiv Veleža

Šveđani i panika: Grbavica već izaziva strah kod igrača Elfsborga

Haris Zilić

Fudbaleri Veleža odigrali su još jedan odličan evropski meč i remizirali sa švedskim Elfsborgom u prvoj utakmici trećeg pretkola UEFA konferencijske lige rezultatom 1:1.

Rođeni će tako imati dobru priliku da u revanšu na Grbavici 12. augusta love trijumf i izbore plasman u play off UEFA konferencijske lige, gdje ih navjerovatnije čeka Feyenoord koji je u prvom meču trećeg pretkola savladao Luzern sa 0:3.

Na Grbavici će navijači Veleža sigurno napraviti paklenu atmosferu, a Šveđani se toga pribojavaju.

U švedskom fudbalu navijači imaju svoje minute na stadionama, ali atmosfera je daleko od one koja očekuje fudbalere Elfsborga naredni četvrtak.

"Revanš će se igrati u paklenoj atmosferi", samo je jedan od natpisa u švedskim medijima nakon sinoćnjeg izvještaja utakmice u Borasu.

Elfsborg je sinoć bodrila grupa od nekoliko stotina navijača, ali to se ne može mjeriti s atmosferom kakvu će napraviti najvatreniji navijači Veleža u utakmici generacije, ali i jendoj od najvažnijih utakmica za bh. klupski fudbal posljednjih sezona.

Šveđani su već osjetili šta znači atmosfera na bh. stadionima, obzirom da su Helsingborg i Orebro gosotvali na Koševu u kvalifikacijama za Evropa ligu protiv FK Sarajevo, a AIK protiv Željezničara na Grbavici, sada Elfsborg isto očekuje naredni četvrtak.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Velež ima sjajne navijače", još je jedan od natpisa u švedskim medijima, a izvjesno je da se Šveđani lagano pribojavaju atmosfere na Grbavici, jer takvo navijanje ne mogu doživjeti na domaćim utakmicama.

Nema sumnje da će Rođeni uz pjesmu i huk biti vjetar u leđa izabranicima Feđe Dudića u revanšu, a u slučaju trijumfa i prolaska dalje u play offu je sve moguće i činjenica da bi grupna faza evropskih takmičenja prestala biti samo san za bh. klubove. Velež je pokazao da može zrelo i pametno odigrati evropske mečeve, a pored navedenog ekipa je odlično pripremljena za pomenute izazove što se vidi iz dosadašnjih mečev aprotiv Colerainea, AEK-a i sinoć protiv Elfsborga.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Aloo šabani iz novinarske profesije sa sportsport.ba ne stvarajte bespotrebno sranje sa lažnim sranjima o tom nekakvom strahu igrača Elfsborga. Manite se tih usranih senzacionalističkih click bait naslova. Pružite prvenstveno Veležu i igračima mir da se pripreme kako treba za tu revanš utakmicu i od****te sa svojim sitnišem koji ćete zaradit sa podizanjem panike ovakvim naslovima.
20 1
starmac
MOLIM SVE LJUDE U KRIZNOM ŠTABU za COVID 19 da nam daju dozvolu za povećanjem karata na stadionu GRBAVICA na kapacitet od 10 000 ljudi.Dozvolite nam da pomognemo ROĐENIMA da prođu ŠVEĐANE i igraju Play off za grupnu fazu i time da dostojno predstave BiH fudbal i državu Bosnu i Hercegovinu.????
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi