Šta se dešava između Messija i PSG-a i zašto Argentinac još uvijek nije otputovao u Pariz?
Foto - EPA

Dogovor je postignut, ali još su ostale sitnice

Šta se dešava između Messija i PSG-a i zašto Argentinac još uvijek nije otputovao u Pariz?

Midhat Šljivak

Lionel Messi nakon 20 godina napušta Barcelonu i kako stvari stoje tokom ove sedmice će postati novi član francuskog PSG-a.

Nakon što je u četvrtak objavljeno da Messi neće nastaviti saradnju sa Barcelonom, PSG se odmah aktivirao i poslao je ponudu argentinskom čarobnjaku.

Leov dolazak u Pariz očekivao se danas. Stotine navijača pariškog kluba okupilo se na aerodromu kako bi dočekalo Argentinca, ali se on nije pojavio u glavnom gradu Francuske.

Razlog što Messi još uvijek nije napustio Kataloniju je sasvim jednostavan. Leo ne želi putovati dok sve ne bude 100 posto gotovo, a kad se to desi on će prvim avionom put Pariza.

Oglasi

Što se tiče ugovora između dvije strane za sada sve teče po planu. Ovakva vrsta ugovora zahtjeva malo više vremena za realizaciju i rješavaju se posljednji detalji.

Sve će biti gotovo u narednim danima i Messi će postati novi fudbaler PSG-a.

Ovo je cifra koju je PSG spremio za Messija

Francuski viceprvak spreman je da u svoje redove dovede sjajnog napadača koji je prije nekoliko dana završio 20-godišnji boravak u Barceloni.

Leov otac Jorge zadužen je za pregovore, a poznati su i uslovi ugovora koji je ponuđen argentinskom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Viceprvak Francuske pripremio je Messiju dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu. Što se novca tiče, Leova godišnja plata u Parizu bila bi 35 miliona eura, a u ovu cifru su uključeni i potencijalni bonusi.

Sve je spremno za veliki transfer, a PSG će sa Messijem sigurno biti glavni kandidat za osvajanje titule u Ligi prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Plaćenik sa lažnim suzama sve je u novcu
7 6
user1620593935
Ma kakve lazne suze. Da nosis kamen u dzepu 20 godina bilo bi ti zao da ga bacis, a kamoli da se radi o ovakvom necemu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi