Damir Kasum: Jedan euro neće biti dovoljan potencijalnom investitoru

Predsjednik Sarajeva

Damir Kasum: Jedan euro neće biti dovoljan potencijalnom investitoru

Edmir Škorić

Predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum govorio je pred meč Veleža i Elfsborga i o stanju u njegovom klubu.

Kasum je ponovo došao da bodri Velež sa ostalim članovima Inicijative 4R, ali je tema bila i situacija u Sarajevu.

"Došli smo zajednički iz Incijative 4R podržati FK Velež, a također bih iskoristio priliku da se obratim javnosti. Dugo vremena se nismo oglašavali jer su bili pregovori u toku i bila je želja svih strana da se šuti, međutim to je narušeno nakon što je izašao intervju na portalu SportSport.ba. Pojavile su se određene informacije koje nisu u potpunosti tačne ili su netačne", počeo je Kasum, pa je nastavio:

"Predstavnici vijetnamske kompanije nisu se povukli iz FK Sarajevo do današnjeg dana, a tamo je bila spomenuta informacija da su krajem maja napustili klub. Činjenično je stanje da su aktivno učestovali na Skupštini prvog juna i glasali, tako da su u aspektu obaveza prema klubu i svojih upravljačkih prava i dalje aktivni. Što se tiče nekih drugih stvari, nije tačna informacija da je klub krajem maja bio bez dugova, što i vi sami možete zaključiti na osnovu broja igrača koji su zbog neizmirenih obaveza tužili klub".

"Ja mogu da konstatujem da što se vijetnamske strane tiče, mi nismo dobili ni jedan euro u 2021. godini, tako da je klub praktično financiran od pozajmica koje smo dobili od gospodina Ismira Mirvića i gospodina Vincenta Tana. Cijena koja se kreće, a koja je spomenuta, cijena od jednog eura, moram reći da je daleko od jednog eura, jer su se stvorile određene obaveze kluba u tom cijelom periodu, kao i prethodne obaveze prema poreskoj upravi, tako da potencijalnom investitoru nije dovoljno uplatiti jedan euro nego i da izmiri i te obaveze kluba koje su u iznosu od nekoliko miliona eura", ističe Kasum.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio i o pregovorima s Namom.

"Sve ovisi od pregovora kako će ispasti. Gospodin Nam je dobio jedan sporazumni prijedlog koji je u skladu s onim što on tvrdi, dakle jedan euro i opraštanje svih pozajmica, međutim taj sporazum nije potpisan. Ja sam danas kontaktirao direktora njegove kompanije i pričao s Gospodinom Namom i tu se javljaju dvije stvari koje se trebaju riješiti. Pozivam ih obojicu da što prije uspostave neki sporazum sa gospodinom Mirvićem i da se situacija što prije riješi, jer mislim da FK Sarajevo nije igračka s kojom se treba igrati sada i prepucavati u nekim detaljima. Mislim da se treba pokazati zajednička volja s obje pregovaračke strane da se taj proces što prije završi i da vratimo naše Sarajevo na mjesto koje mu pripada, dakle prvo mjesto u Premijer ligi BiH".

Top Komentari

Rajvosa2019
Ko vas nezna skupo bi vas platio , ko zna sta je tu istina i ko govori istinu - samo bi me interesovalo gdje su se te sve pare isparile ? I jako me interesuje price oko stadiona i velika ulaganja ?? Ko ce platiti to planinarenje - ubjedjen sam da ovi nasi iz uprave dosta lazu i okrecu stvari kako njima pase - vec je odavno vrijeme za velike promjene u upravi
10 0
Zgembic
Mamau vam hebem hostaplersku upropasticete klub. Sad vam treba uletiti u klub i prebiti sve redom smradovi.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi