Arsenalu je već dosta Aubameyanga: Prima 300.000 funti sedmično, a nigdje ga nema
Foto - EPA

Gabonca više ne žele u klubu

Arsenalu je već dosta Aubameyanga: Prima 300.000 funti sedmično, a nigdje ga nema

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal spreman je prodati iskusnog napadača Pierrea-Emericka Aubameyanga.

Ovaj 32-godišnji fudbaler ne donosi apsolutno ništa ekipi sa Emiratesa, a njegova plata od 300.000 funti sedmično jedna je od najvećih u Premiershipu.

Zbog loše forme i ogromne plate Arsenal je spreman da se riješi Gabonca. The Times tvrdi da će rukovodstvo kluba pokušati da ga proda do kraja prelaznog roka, a vidjet ćemo hoće li im to i uspjeti.

Aubameyang je u Arsenal stigao u januaru 2018. godine iz Borussije Dortmunda za tada rekordnih 56 miliona funti.

Imao je dvije jako dobre sezone među Topnicima u kojima je bio veoma raspoložen za golove, ali otkako je prošle godine dobio novi ugovor od 300.000 funti sedmično, potpuno je nestao sa mape.

Od tog trenutka igra veoma loše, rukovodstvo kluba nije nimalo zadovoljno i Aubameyang bi mogao na kraju napustiti London.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gabonac je u prethodne tri i po godine odigrao ukupno 148 utakmica i postigao je 85 golova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604593678
Glasao sam da nema šanse da budemo među top 4 i to je sasvim realno pored city chelsea liverpool i united Žalosno je u kakvu smo situaciju došli da igrači koji primaju ogroman novac ne žele da idu(slučaj Ozil) a oni koje hoce da dovedu nece zato što ne igramo evropska takmičenja. Samo da pozdravi doktor zijagu i da mu se na je be m mamice.pozz
6 5
opasni_medo
Podrška za 148_GA za 148. profil, neprikosnoveni kralj banova. A u pogledu ankete, Arsenal je bliže putu za Championship nego Champions League.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi