Majstori zanata: Način plaćanja Juventusovog velikog transfera je za udžbenike

Odličan posao

Majstori zanata: Način plaćanja Juventusovog velikog transfera je za udžbenike

A. Čaušević

Juventus je završio transfer silno željenog pojačanja. 

Nakon višesedmičnih pregovora novi fudbaler Juventusa će postati Manuel Locatelli, sjajni veznjak koji je s Italijom nedavno postao prvak Evrope.

Locatelli je bio velika želja Stare dame, a način na koji su Bianconeri dogovorili transfer je zaista fascinantan, praktično prve dvije godine neće Sassuolu platiti ni eura.

Naime, Juventus je dogovorio posudbu do 2023. godine, dakle na period od dvije sezone. Kada istekne posudba platit će iznos od 30 miliona eura.

Interesantno da će se to plaćanje vršiti u tri godine što znači da će Juve novo sjajno pojačanje isplatiti tek 2025. godine.

Bianconeri bi mogli platiti još pet miliona eura u slučaju da se ispune neki bonusi dok je Sassuolo dobio 20 % zarade od eventualnog narednog transfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vodeći ljudi Juventusa su već godinama među najvještijim kada su u pitanju pregovori. Iako su Beppe Marotta i Fabio Paratici napustili klub i njihov nasljednik Federico Cherubini se u ovom slučaju pokazao kao izuzetno sposoban.

Locatelli će najkasnije sutra stići na ljekarski pregled. Da bi stigao u Juventus navodno je odbio Borussiju Dortmund i Atletico Madrid.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Pa šta je tu fascinantno. Da li ga platili odmah ili u 2, 3 rate, kakve veze ima, moraš ga platiti kad tad.
4 13
Pazzo_13
Inače u Sasuolu rade degenerici i reterdirane osobe pa nisu skontali nista. Dokle vise to favoriziranje Juventusa kluba koji je najčuveniji po tome da je dokazano da je namještao utakmice i da je izbačen u drugu ligu i da ispada 3 godine zaredom u osmini finala Lp od Ajaxa,Liona i Porta
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti