Miralem Pjanić aktivirao druge opcije i njegov potpis bi mogao dići BiH na noge
Foto - EPA

Juventus više nije glavni favorit

Miralem Pjanić aktivirao druge opcije i njegov potpis bi mogao dići BiH na noge

M. Šljivak

Miralem Pjanić nije među igračima na koje trener Barcelone Ronald Koeman računa u novoj sezoni.

Bh. veznjak nije bio u ekipi za prvi meč sezone protiv Real Sociedada i sasvim je jasno da 31-godišnji fudbaler više nema šta tražiti na Camp Nou.

Pjanić se u proteklom periodu povezivao sa povratkom u Juventus. Međutim, kako je torinski velikan doveo Manuela Locatellija, povratak bh. fudbalera među Bianconere postala je jako teška misija.

Da bi se to desilo potrebno je da Juve do kraja prelaznog roka proda Velšanina Aarona Ramseyja, no za sada ne djeluje kao da će ovaj fudbaler napustiti Torino.

Zbog toga je, tvrdi katalonski list Sport, Pjanić odlučio aktivirati i druge opcije. Italija je izvjesna opcija, a navodno je prvak Inter favorit za dovođenje bh. fudbalera.

Njegov dolazak na Giuseppe Meazzu bio bi svakako veoma interesantan za ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini jer je član italijanskog prvaka prije nekoliko dana postao i Edin Džeko, pa bi se naš duo nakon Rome ponovo našao u istom klubu.

Pored Intera Pjanić se povezuje i sa Milanom, ali i sa ekipom Rome gdje je igrao od 2011. do 2016. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bit će svakako interesantno vidjeti gdje će Pjanić na kraju završiti, ali jasno je kako njemu u Barceloni budućnosti nema.

Miralem je na Camp Nou stigao prošle godine iz Juventusa u razmjeni za Arthura Mela, ali je za ekipu Ronalda Koemana nastupio samo 30 puta

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Juventus ili Inter to su dvije opcije najbolje za njega i da igra ligu prvaka. Ja bi volio da ode u Inter da gledamo njega i Dzeku skupa a ima tu jos i Brozovic i Perisic
16 0
Pazzo_13
Gluposti,ljudi su doveli Calhanoglua i ta pozicija je zatvorena,a Inter nema para da dovodi Pjanica da bi bio na klupi. Prodaje najbolje igrače jer nema novca
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi