Bh. biznismen sa adresom u SAD jedan od većinskih vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo

Ismir Mirvić stiže u bordo klub

Bh. biznismen sa adresom u SAD jedan od većinskih vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo

E. Čaušević

FK Sarajevo potvrdio je danas da su u klub stigli novi investitori i da je riječ o Vincentu Tanu i Ismiru Mirviću.

Tan je navijačima Sarajeva dobro poznato lice jer je s dosta uspjeha predvodio klub s Koševa i vratio je klub na sami vrh bh. fudbala, a potom je početkom 2019. godine odlučio da se povuče sa pozicije većinskog vlasnika.

No, nakon što je bordo klub pao u krizu Tan je odlučio da se vrati i pomogne. Ipak, on neće ovaj put biti sam jer će s njim u klubu sada biti i američki biznismen Ismir Mirvić.

Sportska javnost ne zna mnogo o Mirviću koji je zajedno s Tanom danas obećao navijačima Sarajeva da je stigla nova era u ovaj klub, a samim tim i bolji dani.

Što se tiče Mirvića on živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Mirvić je godinama radio u Tanovoj grupaciji gdje je stekao poznanstvo sa većinskim vlasnikom Sarajeva.

Iz FK Sarajevo su nedavno objavili da Mirvić posjeduje dionice u nekoliko NBA franšiza, te da je riječ o veoma uspješnom biznismenu.

Oglasi

Mivić ima dionice i u Los Angeles FC gdje je i upoznao Tana jer su zajedno radili na projektima vezanim za ovaj klub iz američkom MLS-a. U vrijeme dok se formirao Los Angeles FC Mirvić je čestvovao u uspostavljanju njegovih temelja i strategije, a jedan od osnivača kluba je i njegov poslovni partner u projektima Co-Defend i Co-Protect.

Također, vrijedi istaći da je novi investitor Sarajeva i idejno tvorac i vlasnik navedenih kompanija Co-Defend i Co-Protect koje se bave proizvodnjom i distribucijom medicinske i zaštitne opreme, a posebno se to odnosi na sportiste.

Ove kompanije doživjele su procvat tokom pandemije koronavirusa i trenutno imaju potpisanu saradnju s nekoliko sportskih liga u SAD-u, a tu se izdvajaju NBA, MLB i MLS.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mirvić je prethodnih godina kroz svoj posao ostvario veliki broj poznanstava širom svijeta što će sigurno pomoći FK Sarajevo u narednom periodu.

U narednih nekoliko sedmica slijedi period tranzicije u FK Sarajevo, a nakon toga će Tan i Mirvić podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju koju imaju kao investitori bordo kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
SAMO NAPRJED UBJEDLJIVO NAJTROFEJNIJI KLUBE U NAŠOJ JEDINOJ NAM DOMOVINI.
18 5
Ajax11
Aferim, samo sportske ljude da postave da vode brigu o klubu,a ovim iz uprave da se zahvale i cao!
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi