Benzema je otkrio zašto i dalje igra s krivim prstom

Nosi zavoj oko ruke

Benzema je otkrio zašto i dalje igra s krivim prstom

Admin Čaušević

Karim Benzema već duže vremena igra sa zavojem oko šake.

Glavni razlog je mali prst desne ruke kojeg je francuski napadač povrijedio još u januaru 2019. godine.

Uoči utakmice Lige prvaka novinare je zanimalo u kakvom stanju se nalazi njegov prst i zašto se ne operiše.

Benzema je kazao da se već jednom operisao, ali da jednostavno nije mogao da čeka da se vrati na teren pa je pogoršao situaciju.

"Imao sam već jednu operaciju i morao sam biti dva mjeseca van terena. Želio sam da se vratim i ponovo sam se povrijedio. Sada nemam vremena da stanem za novu operaciju", rekao je napadač Reala.

Međutim, bez obzira na taj hendikep Benzema se odlično adaptirao na situaciju pa je prošle sezone uspio zabiti 30 golova za Real te četiri za reprezentaciju Francuske na Evropskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I u posljednjem susretu Reala igranom na Santiago Bernabeu protiv Celte u pobjedi 5:2 uspio je kompletirati hat-trick.

Ipak, nema sumnje da će Benzema jednog dana morati ispraviti svoj prst, ali čini se da da nije u žurbi, posebice ako je u međuvremenu postao sujevjeran i vjeruje da mu bandaža donosi sreću.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Ja ne kontam zašto čitaš članak o osbi koju ne gotivis posebno sa ovim glupostima i nosensima popu lesi, penaldo panjzema ako su oni takvi i planetarno poplarni a ti niko i ništa ja se pitam kako tebe zvat.
1 0
Klicko
stari dobri Panjzema
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi