Raiola nasamario Borussiju, nema odštetne klauzule za Haalnda i mora da ode na ljeto

Kontroverzni menadžer sve "završio"

Raiola nasamario Borussiju, nema odštetne klauzule za Haalnda i mora da ode na ljeto

Edmir Škorić

Usmeni dogovor Borussije Dortmund i agenta Mine Raiole omogućit će Erlingu Haalandu promjenu sredine narednog ljeta.

Gotovo svi velikani evropskog nogometa spremni su da dovedu Haalanda i ovaj sjajni napadač norveške reprezentacije svakako bi na ljeto trebao da promijeni sredinu. Na tome radi njegov agent Mino Raiola, koji se pobrinuo ranije da sve bude onako kako on želi.

Naime, on je još ranije napravio usmeni dogovor s Borussijom prema kojem Haaland mora da bude prodan 2022. godine, iako je trenutni ugovor do 2024. godine.

Mediji već izvještavaju da je otkupna klauzula između 80 i 100 miliona eura, ali madridski AS se poziva na izvore i tvrdi da nema nikakve otkupne klauzule.

"Kad je Borussia u zimu 2020. dovela Haalanda, jedan od uslova bio je da klub i prvi čovjek Hans-Joachim Watzke obećaju da će Norvežanin imati dozvolu za odlazak 2022. godine. Raiola je želio da Haaland igra u Dortmundu jer je to klub u kojem nema velikog pritiska na mlade igrače i to je sjajno tlo za razvoj. Sada očekuje da će Watzke i uprava ispuniti obećanje i dopustiti Haalandu da na ljeto ode u veći klub", piše AS.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmund je Norvežanina platio 20 miliona eura, što mu je u to vrijeme bila otkupna klauzula dok je igrao u Salzburgu, ali sada će barem četverostruko više da ga plati klub koji bude htio da ga kupi na kraju sezone.

Mladi 21-godišnji napadač ove sezone ima sedam golova uz tri asistencije na samo pet bundesligaških mečeva, a jedan gol dao je na jednom nastupu u Ligi prvaka, dok je u dresu Norveške postigao pet golova na šest mečeva.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Thierry.Henry
Kad je Borussia u zimu 2020. dovela Nizozemca jedan od uslova...... Dortmund je Norvežanina platio 20 miliona eura, što mu je u to vrijeme.... Sta je ,ko je sad Nizozemac ko Norvezanin
7 1
salt_city
Joj usmeni dogovor, a raiola je menadzer koji vjeruje samo u papir i ugovor, covjek se na osnovu ugovora i pravnih stvari i obogatio
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi