Hebibović sjajnim golom minutu prije kraja spasio Sarajevo na Tušnju!
Foto: E. Dindić

Remi u Tuzli

Hebibović sjajnim golom minutu prije kraja spasio Sarajevo na Tušnju!

S. Grebović

Tuzla City je drugu ovosezonsku pobjedu protiv Sarajeva ispustila pred sami kraj meča, tačnije u 89. minuti kada su gosti došli do poravnjanja.

Zrinjski je jučerašnjim trijumfom protiv Širokog (4:0) zasjeo na lidersku poziciju prvi put ove sezone, pa se danas čekao odgovor Tuzle Citya.

Nakon što su u prvom kolu slavili na Koševu, izabranici Husrefa Musemića večeras nisu uspjeli do drugi put u sezoni da skinu skalp ekipi Sarajeva.

Domaći su silovito krenuli u ovaj dvoboj. Džafič je u 4. minuti nakon kornera iz teške pozicije gađao, ali je stativa bila saveznik gostiju. Samo minut kasnije spasa za Sarajevo nije bilo.

Mišić je lijepo proigrao Nukića, ovaj centrirao, a Krpić glavom loptu zakucao u mrežu Belmina Dizdarevića.

U 10. minut nova prijetnja po gol Sarajeva. Džafić je iskosa gađao u dalji ugao, ali golman bordo tima to nekako brani i lopta ide u korner.

Oglasi

Opis nije dostupan

Tuzlaci su nastavili da dominiraju i pitaju se za apsolutno sve na terenu. Navijači Sarajeva su na prvu priliku svog tima morali čekati do 38. minuta kada je Cmiljanić nakon solo prodora opasno šutirao, ali je mreža ostala netaknuta.

U drugom poluvremenu trener Sablić je nekim izmjenama pokušao da 'trzne' svoj tim ne bi li se makar spasio poraza u čemu je na kraju i uspio.

Mišić je sredinom nastavka opasno testirao Dizdarevića, ali mladi čuvar mreže gola Sarajeva je još jednom spasio svoj tim.

Do kraja susreta Tuzlaci su ipak kapitulirali. Igrao se 89. minut kada je Morris glavom izbio jednu loptu, na nju naletio Hebibović i snažnim udarcem matirao Fejzića za konačnih 1:1.

Oglasi

Nakon reprezentativne pauze Tuzlaci idu u goste Željezničaru, dok će Sarajlije dočekati Posušje na Koševu.

Premijer liga BiH, 12. kolo

FK Tuzla City - FK Sarajevo 1:1 (Krpić 5'; Hebibović 89')


FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Gavrić, Krpić, Džafić, Mišić, Mehidić, Doffo, Morris, Mešinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Oremuš, Cmiljanić, Bagarić, Ševelj, Kurdić, Trako, Fanimo, Kapić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SakinamaA
Realno gledano da Sarajevo nije zaslužilo bod...
27 14
epson
Ovakvom smiješnom igrom Sarajevo jedva da moze Evropu izboriti, Hebibu kapa dole za gol
17 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi