Newcastle već u januaru kreće po velika imena
Foto - EPA

Slijede pojačanja

Newcastle već u januaru kreće po velika imena

M. Šljivak

Engleski Newcastle postao je najbogatiji tim svijeta.

Saudijski investicioni fond kupio je ekipu sa St. James Parka i u narednom periodu očekuju se velika ulaganja.

Već u januaru Svrake na raspolaganju imaju 200 miliona funti na raspolaganju, a već se određeni fudbaleri povezuju sa dolaskom u ovaj klub.

Philippe Coutinho bi mogao biti među prvim koji će doći, a napadački dio tima Newcastle planira pojačati i argentinskim napadačem Maurom Icardijem.

CalcioMercato tvrdi kako će se ekipa sa St. James Parka uključiti u borbu sa Tottenhamom i Juventusom za potpis 28-godišnjeg napadača i sigurno će imati šta da ponudi ovom fudbaleru.

Oglasi

Icardi je u PSG-u od 2019. godine. Često nije bio prvi izbor u napadu Parižana, ali je uspio zabiti 36 golova u 72 nastupa.

Sada bi karijeru mogao nastaviti u Engleskoj, a ponuda Newcastlea mogla bi stići veoma brzo.

Icardi je u karijeri igrao još za Inter i Sampdoriju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, spominje se mogućnost i da će Steve Bruce dobiti otkaz, a novi menadžer Svraka mogao bi postati Paulo Fonseca.

Izvjesno je da Newcastle u narednom periodu čekaju velike promjene i ovaj klub bi uskoro mogao biti na samom vrhu Premiershipa.

Top Komentari

King_Kenny
...i eto ih za 2 sezone u borbi za titulu...ovako su i Chelsea i Manchester City od fudbalskih patuljaka zahvaljujuci ubrizganim milijardama dosli u poziciju da se bore za titule u EPL i LP...prije nego su Abramovich i onaj seik sprcali milijarde na igrace,jedan Sunderland je imao duplo vise titula nego Chelsea i City zajedno...to dovoljno govori o kakvim plasticarima se radi...sada kada Newcastle pocne osvajati titule,ovi desetogodisnjaci ce poceti navijati za Newcastle,i za 10 godina ce govoriti kako je to klub velikan engleskog fudbala,kao sto to danas rade ovi navijaci Chelsea i Cityja.
5 3
Usrz
Wanda da dodje i preseli iz Pariza u kisni Newcastle? Pa vi ste ludi
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti