"Dajte Lewandowskom Zlatnu loptu ili ću mu ja dati svoju"

Legendarni Španac poručio

"Dajte Lewandowskom Zlatnu loptu ili ću mu ja dati svoju"

E. Škorić

Još uvijek nije poznato ko će krajem mjeseca na gala večeri biti izabran za najboljeg igrača Evrope.

Kao i svake godine, teško je predvidjeti osvajača Zlatne lopte, no mnogi smatraju da je napokon vrijeme da istu osvoji napadač Bayerna Robert Lewandowski.

Luis Suarez Miramontes, nekadašnji osvajač Zlatne lopte i jedini Španac kojem je to pošlo za nogom, smatra da bi Poljaku trebalo uručiti priznanje.

“Dajte 'zlatnu loptu' Lewandowskom! Ako ne, dat ću mu svoju", kazao je osvajač Zlatne lopte 1960. goddne.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Španska legenda je nagradu osvojila 1960. godine i bio je jedan od najboljih nogometaša svijeta 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, a tri puta je bio među tri najbolja u izborima francuskog magazina.

Za Barcu je igrao od 1955. do 1961., a potom je za tadašnjih 142.000 eura kao najskuplji nogometaš svijeta potpisao za Inter i devet godina proveo je u tom klubu, da bi karijeru okončao u Sampdoriji.

Top Komentari

KB9
Sta ocekivati od igrac bARCELONE kad je glavni kandidat igrac RM BENZEMA ;)
6 7
denimen9
Bolje da Benzema dvije dobije odjednom.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi