Francuska uništila i ponizila Kazahstan, crnogorski šok za Nizozemsku
FOTO: EPA

Kvalifikacije za SP

Francuska uništila i ponizila Kazahstan, crnogorski šok za Nizozemsku

H. Zilić

Saznali smo još jednog učesnika Mundijala u Kataru iz evropskih kvalifikacija.

U terminu od 20:45 odigrana su četiri duela devetog kola, a kartu za Katar čekirali su Francuzi, dok su Nzizoemci doživjeli šok u Podgorici.

Nizozemci su u grupi G remizirali sa Crnom Gorom 2:2 i tako kolo prije kraja zakuhali situaciju u grupi. Dvostruki strijelac za Oranje bio je Depay, a za domaće pogađali su Vukotić i Vujnović. Kolo prije kraja Nizozemska, Turska i Norveška su smještene u jedan bod i bit će totalna ludnica.

U našoj kvalifikacionoj grupi Francuska je sa 8:0 uništila Kazahstan i tako osigurala put na Mundijal kao prvoplasirana selekcija. Četiri gola je postigao Mbappe, dva gola je dao Benzema u strijelce se se upisivali Rabiot i Griezmann, dok je VAR poništio pogodak Diabyu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U grupi E Belgija je ranije osigurala prvo mjesto, a večeras su savladali Estoniju sa 3:1. U istoj grupi Vels je bio ubjedljiv protiv Bjelorusije sa 5:1 i pobjegao Česima tri boda prije zadnjeg kola u borbi za drugo mjesto i plasman u baraž.

Top Komentari

Darkwood
Crnogorci uzeše pod Holandezima a mi se sa Ahonen kompaniom sa igračem više mučimo. Problem je sto se igrači poput Krunica i Pjanica boje povrede i tako si ti u startu sa 2 igrača manje. Pa njih dvojica lopte nisu dodali i primili kako treba. Yebbo ih Milan i Besiktas. Prevljak max podbacio.
13 0
Zulfikar
Petec treba protiv Ukrajine dati sansu igracima iz Posusja, Leotara, Mladosti itd.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi