Fantastične vijesti za Bosnića: Džanan Musa stiže u Sarajevo!

Negativan na koronavirus

Fantastične vijesti za Bosnića: Džanan Musa stiže u Sarajevo! · Saznajemo

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je jučer pripreme u Sarajevu za meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša reprezentacija okupila se u Sarajevu i spremat će se punom parom za meč protiv Češke koji je na rasporedu u petak u Skenderiji, te okršaj protiv Bugarske koji se igra tri dana kasnije.

Najveći problem za našeg selektora Vedrana Bosnića bio je Džanan Musa koji je bio pozitivan na koronavirus prije nekoliko dana.

Musa igra odlično u dresu španskog Breogana i s nestrpljenjem se očekivao njegov povratak u reprezentaciju, ali su svi u našem stručnom štabu bili u šoku kada je objavljeno da je pozitivan na koronavirus.

Međutim, kako SportSport.ba saznaje iz izvora bliskih igraču odlične vijesti stižu danas iz Španije. Musa je danas i jučer bio negativan na testiranju na koronavirus i uz svoje velike napore dobio je dozvolu od kluba da dođe u BiH.

Musa će sutra doputovati u Sarajevo i priključiti se našoj reprezentaciji, te će biti spreman za okršaj protiv Češke što su za Bosnića sigurno fantastične vijesti.

Oglasi

Image

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Češke igra se u petak u Skenderiji od 20 sati.

Bosnić je od prvog dana vjerovao da će Musa igrati

Naš selektor je od početka vjerovao da će Musa biti spreman za meč, te je poručio prije nekoliko dana da nalazi možda nisu bili tačni.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

“U Španiji jako često testiraju igrače, praktično svakodnevno. Sve do jučerašnjeg testa Džanan je bio negativan, stoga ostavljam otvorenu mogućnost da posljednji nalaz možda nije tačan. Također je asimptomatičan i prebolio je ranije ove godine koronu. On će se, u svakom slučaju, testirati i u narednim danima, čekamo rezultate i nadamo se najboljem", rekao je Bosnić prije nekoliko dana i dodao.

"Moram naglasiti da ima ogromnu želju da nastupi za reprezentaciju, mjesecima smo u redovnom kontaktu i pričali smo o svemu što se tiče predstojećih mečeva. Raduje se okupljanju i nastupu naše ekipe pred publikom, zato se itekako zabrinuo kada je dobio posljednji nalaz. Ipak, ponavljam, nadamo se najboljem”.

Top Komentari

nedyim_SA1946
Super, Musa će biti veliko pojačanje!
21 1
Kiss
E sad ćemo baš "popušiti"-šteku cigara.
0 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije