Završen je žrijeb: U martu nas očekuje paklen baraž za Svjetsko prvenstvo!

Kuglice spojile zanimljive parove

Završen je žrijeb: U martu nas očekuje paklen baraž za Svjetsko prvenstvo!

E. Ganibegović

Upravo je u Cirihu završen žrijeb baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Vels bili su smješteni kao nosioci u prvi šešir, dok su nenosioci bili Austrija, Češka Republika, Sjeverna Makedonija, Poljska, Turska, Ukrajina.

Ovaj baraž funkcioniše na taj način da ćemo imati tri mini turnira od četiri reprezentacije. Igrat će se polufinale i finale, a pobjednici tih mini turnira popunit će preostala tri mjesta za evropske reprezentacije na Mundijalu.

Evo šta su odlučile kuglice:

Mini turnir A:

Škotska - Ukrajina;
Vels - Austrija.

Oglasi

Mini turnir B:

Rusija - Poljska;
Švedska - Češka.

Mini turnir C:

Italija - Sjeverna Makedonija;

Portugal - Turska.

Oglasi

Domaćini polufinalnih utakmcia bit će nosioci, dok će se domaćinstvo za finalne utakmice odrediti naknadno.

Vrijedno je istaći i to da u istom mini turniru nisu mogli učestvovati Rusija i Ukrajina, zbog zategnutih političkih odnosa.

Žrijeb je vodio Direktor takmičenja FIFA-e Manolo Zubiria, a predstavila ga je Samantha Johnson. Selektori svih 12 reprezentacija ovaj žrijeb pratili su preko Zooma.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Baraž za Svjetsko prvenstvo bit će odigran u martu 2022. godine, dok turnir u Kataru počinje 21. novembra, a igra se do 18. decembra naredne godine.

Podsjetimo, kroz kvalifikacije za Mundijal direktno su se plasirali Srbija, Španija, Švicarska, Francuska, Belgija, Danska, Holandija, Hrvatska, Engleska i Njemačka.

Top Komentari

vence
Dakle, bez Italije il Portugala. Interesantno
18 0
nedyim_SA1946
Italija, Švedska i Ukrajina
12 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti