Završen meč Češke i Litvanije: Drama u Opavi donijela sjajnu vijest za bh. reprezentaciju

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u košarci

Završen meč Češke i Litvanije: Drama u Opavi donijela sjajnu vijest za bh. reprezentaciju

A. Čaušević

Litvanije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u gostima pobijedila Češku u dramatičnom susretu. Konačan rezultat glasio je 66:74.

Susret u Opavi je donio dosta preokreta. Tako su domaći u uvodnim minutama imali prednost od osam poena (10:2), ali su na odmor otišli sa dvocifrenim zaostatkom (32:45). Litvanci su odigrali odličnu drugu dionicu koju su dobili 9:26.

Domaći odgovaraju u trećem periodu. Napravili su dobru seriju (18:9), te su u posljednjih deset minuta ušli sa četiri poena zaostatka.

U odlučujućoj četvrtini se uglavnom igralo poen za poen. U dramatičnoj završnici su se bolje snašli gosti koji na kraju dobijaju meč rezultatom 66:74.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Litvance su do pobjede nosili Kuzminskas sa 13 te Zukauskas sa 11 poena, Echodas je dodao 12 poena. Domaćinu nije pomogao ni 21 poena raspoloženog Kyzlinka.

Sada Litvanci imaju omjer 2:0, a Češi su na učinku od 0:2 i poraz Češke u konačnici može predstavljati odličnu vijest za BiH koja je pobijedila Bugarsku (75:85) te također ima učinak od 2:0.

Top Komentari

King_Kenny
...ovo je pokazatelj da ni Litvanija nije ono sto je nekad bila i da se i sa njima moze dobro pohrvati.
13 3
user1597698961
Cuj dobra vijest,pa jel bolje 1 1 ceska i litvanija lmjer a mi 2 0,nego i littvanija 2 0
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi