Litvanija razbila Bugarsku
Foto - FIBA

Kvalifikacije za SP

Litvanija razbila Bugarsku

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Litvanije pobijedila je večeras na svom terenu Bugarsku rezultatom 89:69 u susretu 1. kola grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Litvanija je prvi favorit grupe u kojoj su pored njih i Bugarske još BiH i Češka i večeras je lagano savladala Bugare.

Bugarska dobro otvara meč. Imali su gosti prednost u početnim minutama i vodstvo od 11:4, ali su potom potpuno stali. Pet minuta su ostali bez poena, Litvanci to koriste i nakon prve dionice imaju stvaraju dvocifrenu prednost, 22:11.

Domaća selekcija nastavila je seriju poena i u drugoj dionici. Ukupna serija bila je 25:0 i bilo je jasno da više Bugari nemaju šta tražiti u ovom meču.

Do poluvremena je Litvanija zadržala prednost i nakon 20 minuta igre bilo je plus 11, 42:31.

Nastavak meča donosi potpunu dominaciju Litvanije. Trojkama su uništavali protivnike, razlika je u jednom trenutku išla i do plus 25, a na ulasku u posljednju dionicu domaća reprezentacija vodila je sa 22 poena prednosti, 69:47.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Imala je Litvanija u jednom trenutku i 30 poena prednosti, ali su dopustili Bugarskoj da serijom poena smanji zaostatak i na kraju je bilo konačnih plus 20, 89:69.

Osvaldas Olisevicius je predvodio Litvance sa 20 poena u ovom meču uz čak šest trojki, a na drugoj strani isti broj poena je ubacio Pavlin Ivanov.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...mi se nakon prve minute utakmice vec mozemo okrenuti sljedecim kvalifikacijama...Cesi su prejaki za nas,protiv Litvanaca nemamo nikakve sanse,a sa ovakvom nikakvom igrom mozemo mozda jedino Bugarsku kod kuce tijesno dobiti,u gostima tesko.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi