Messi Lewandowskom: Zaslužuješ Zlatnu loptu

Argentinac je pobijedio i ovaj put

Messi Lewandowskom: Zaslužuješ Zlatnu loptu

E. Škorić

Lionel Messi je večeras po sedmi put osvojio Zlatnu loptu.

Argentinski reprezentativac izabran je najboljim nogometašem svijeta za 2021. godinu u izboru francuskog magazina France Footballa, a trijumfovao je ispred Roberta Lewandowskog.

Messi je u protekloj godini osvojio prvi veliki trofej s Argentinom - Copa Americu, a pored toga je bio jedini na nivou kada je Barcelona u pitanju.

On je u prošloj sezoni odigrao 49 utakmica te je postigao 40 pogodaka uz 16 asistencija. S Barcom je osvojio Kup Kralja i bio je najbolji strijelac španske La Lige i Copa Americe.

Messi je ranije osvajao Zlatnu loptu 2009., 2010., 2011., 2012., 2015. i 2019. godine.

Messi je na dodjeli nagrade priznao da nagradu zaslužuje i Lewandowski. Napadač Bayerna je trebao dobiti Zlatnu loptu prošle zime, ali je zbog pandemije koronavirusa otkazana njena dodjela.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi znaju i svi se slažemo da si trebao da budeš pobjednik prošle godine. Nadam se da će ti France Football dodijeliti Zlatnu loptu za 2020. godinu. Svi vjerujemo da si je zaslužio i da ćeš je imati kod kuće", poručio je Messi.

"Nevjerojatno je ponovno biti ovdje. Danas moram biti u Parizu i jako sam sretan. Stvarno se želim nastaviti boriti za nove izazove. Ne znam koliko mi je ostalo, ali nadam se da je puno jer volim nogomet. Hvala svim mojim saigračima iz Barce, PSG-a i Argentine. Nešto mi je nedostajalo, ali to se ove godine promijenio osvajanjem Copa Americe. Za mene je to bila posebna noć", dodao je Messi.

Top Komentari

C.Banks
2010 Vesli Snajder 2012 Didier Drogba 2013 Frank Riberi 2021 R. Lewandovski
13 7
miki30
Svaka čast na iskrenim riječima, ispao si gospodin! Mada ako je Lewa nije uzeo 2020 i 2021, neće nikad!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi