Je li kraj saradnje sa Zmajevima? Belgijanci žele Ivayla Peteva

Bugarski mediji donose vijest

Je li kraj saradnje sa Zmajevima? Belgijanci žele Ivayla Peteva

E. Ganibegović

Čini se da je selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivaylo petev tražena roba.

Bugarski topsport.bh javlja da je za njegove usluge zainteresovan belgijski prvoligaš Oostende, a vezu između njega i tog kluba postavili su hrvatski agenti koji predstavljaju i Luku Elznera, šefa stručnog štaba Standarda iz Liegea.

Međutim, ni sam Petev nije im mogao dati konkretan odgovor, obzirom da ga ugovor s N/FSBiH veže do kraja 2022. godine s opcijom produženja na još dvije godine.

Otkako ga je preuzela Pacific Media Group, Oostende ima velike finansijske mogućnosti te bi Bugarin sigurno zarađivao znatno više nego na klupi reprezenacije BiH.

Ipak, rezultati koje ove sezone pravi Oostende nikako ne ispunjavaju očekivanja navijača. Ekipa se nakon 16 kola nalazi a 15. mjestu sa tamo 17 osvojenih bodova, samo četiri iznad zone ispadanja. Također, poraženi su na posljednjih pet utakmica.

Njemački trener Aleksandar Blessin definitivno tako nije ispunio očekivanja, a sudbinu bi mu sutra možda mogao zapečatiti naš Smail Prevljak, obzirom da se Oostende u 17. kolu sastaje s Eupenom.

Bugarski izvor također navodi da je i sam Ivaylo Petev trenutno fokusiran samo na prijateljsku utakmicu koju će reprezentacija BiH odigrati 18. decembra u Los Angelesu protiv SAD-a.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, zahtjeve za vizu za ovu utakmicu već su podnijeli Selmir Pidro, Andrej Đokanović, Numan Kurdić i Belmin Dizdarević iz FK Sarajevo, Hrvoje Barišić, Igor Savić i Josip Ćorluka iz Zrinskog, kao i Haris Ovčina i Mehmed Ćosić iz Veleža.

Očekuje se da će biti pozvani i igrači iz drugih klubova iz Premijer lige BiH.

Top Komentari

dadoodad
Oni ga, ko fol žele. A mi ga, ko fol, nedamo.
29 0
DjevicaMarija
Slobodna povedi I Misimovica I Vicu I Ti Petev svi u Ostende da budete prvaci Belgije
21 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije