Sergej Jakirović ismijao Peteva i izjavu oko Bilbije: "Ne trči, ne bori se i nejak je"

Trener HŠK Zrinjski

Sergej Jakirović ismijao Peteva i izjavu oko Bilbije: "Ne trči, ne bori se i nejak je"

M. Šljivak

Napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija ostao je bez poziva u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za prijateljski meč protiv SAD u Los Angelesu.

Iako je iskusni fudbaler Plemića dominirao u polusezoni, selektoru Ivaylu Petevu to nije bilo dovoljno da ga pozove za prijateljski meč.

Petev je imao poprilično skromno objašnjenje zbog čega najbolji strijelac Premijer lige nije na spisku.

"Tražio sam drugi profil igrača jer mi je potrebna trka, borba i snaga", kazao je Petev, koji je odlučio šansu dati iskusnom Sulejmanu Krpiću i mladom Jovi Lukiću.

Nemanja Bilbija danas je za SportSport.ba istakao da ga vrijeđaju ovakve riječi Peteva i poručio je da se njegovo ime mora poštovati.

"Želim da imam poštovanje i da se moje ime ne uzima tako olako. Moje rezultate niko nikad neće moći oduzeti i moraju da se poštuju. Nisam dobio poziv za ovo sad okupljanje. Poštujem tu odluku, ali kako da poštujem izjavu 'tražio sam drugi profil igrača od Nemanje Bilbije, tražio sam moćne i jake'? E to onda udara na moju inteligenciju i na sve ovo što postižem, a ja ni u jednom pogledu nisam glup dečko", poručio je Bilbija za SportSport.ba.

Oglasi

Nakon svega svoj komentar je na društvenim mrežama dao i trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

On je uz fotografiju najboljeg napadača Premijer lige BiH i statistiku koju je objavio mostarski tim uz smijeh poručio.

"Ne trči, ne bori se i nejak je".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilbija, koji ima bogatu karijeru u Premijer ligi, pošto je igrao ranije sa dosta uspjeha i za Borac i za Sarajevo, ove je sezone na 19 mečeva u Premijer ligi postigao čak 17 golova i ima četiri asistencije

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IceTrae
Kakav Bilbija I reprezentacija, moze samo igrat u ovoj smijesnoj ligi i u bangladesu. Propao ko zilet u koreji gdje je cak i prosjecni Mulic igracina.
23 17
saju701
Ako nam je Bilbija buducnost onda nema dalje.
10 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi