Muller je jednostavnom rečenicom objasnio razliku između Nijemaca i svih ostalih

Pouka svima

Muller je jednostavnom rečenicom objasnio razliku između Nijemaca i svih ostalih

Admin Čaušević

Za Thomasa Mullera se može reći da igra čitavu vječnost. Nijemac je član Bayerna od 2008. godine i dojam je da se uopšte nije promijenio. 

Muller nije nikad nudio spektakularan fudbal, međutim zbog svoje borbenosti, taktičke discipline i velikog timskog rada omiljen je igrač mnogim trenerima, ali i saigračima jer nikad ne zna osaviti ekipu na cjedilu.

Posljednjih sedmica dosta polemike je izazvala dodjela Zlatne lopte. Na kraju je prestižnu nagradu dobio Leo Messi iako su mnogi dojma da je ista trebala biti dodijeljenja Robertu Lewandowskom.

Svoj komentar oko dodjele Zlatne lopte, ali razlike između Nijemaca i ostalih nacija dao je Muller, simbol Bayerna i njemačkog fudbala.

"Mi u Njemačkoj ne vjerujemo u zvijezde. Od malena nas uče da igramo kao tim, da ne blistamo sami. Zato nećete vidjeti mnogo njemačkih igrača da osvajaju Zlatnu loptu, ali zato ćete i vidjeti četiri zvijezde na našem dresu", poručio je Muller.

Njemačka je u prošlosti četiri puta bila prvak svijeta, posljednji put 2014. godine. Tada je Muller bio peti u izboru za Zlatnu loptu što mu je i najbolji plasman u karijeri.

I tada je vladala slična polemika kao i ove godine. Mišljenje mnogih je bilo da Manuel Neuer zaslužuje najveće moguće individualno priznanje u svijtu fudbala, ali je na kraju Ronaldo proglašen najboljim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Nijemci su do sada osvojili sedam Zlatnih lopti, posljednju još 1996. godine kada je na potpuno iznenađenje najboljim proglašen Matthias Sammer, vođa selekcija koja je osvojila Evropsko prvenstvo.

Od njemačkih fudbalera Franz Beckenbauer i Karl-Hein Rummenigge su po dva puta osvojali ovu nagradu, te Gerd Muller i Lothar Mattheus po jednom.

Top Komentari

Sajaga
Pa dobro, kasnite samo pola godine od kako je dao ovu izjavu u Junu mjesecu.
3 0
irnes4
Florian Wirtz ako dečko nastavi kako je krenuo bice sigurno u konkurenciji za zlatnu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi