Glavaš o duelu u Manausu: Željeli smo da svijet vidi da protiv Brazila igra Bosna i Hercegovina

Davne 1996. godine odigrana je historijska utakmica naše reprezentacije

Glavaš o duelu u Manausu: Željeli smo da svijet vidi da protiv Brazila igra Bosna i Hercegovina

S. Mlaćo
Historijski meč odigrala je nogometna reprezentacija naše zemlje na današnji dan 1996. godine u Brazilu.

Rival nam je u Manausu bila selekcija Brazila koja je na kraju slavila 1:0. Strijelac je legendarni Ronaldo u 67. minuti.

Susret je odigran pred 20.000 gledalaca u vatrenoj atmosferi, a naši momci su pružili sjajnu partiju i našu zemlju predstavili na najbolji način. Kapiten naše reprezentacije bio je Vlatko Glavaš, Bugojanac koji kaže da svakog 18. decembra ima posebne emocije.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi

“Godine prolazi, ali ostaju lijepe uspomene i onaj posebni osmijeh kada god se prisjetim Manausa

Na današnji dan 1996. godine u Brazilu, tačnije Manausu, smo odigrali prijateljski meč sa popularnim Kariokama.

Izgubili smo 1:0, ali bili smo veliki pobjednici. Ispisali smo historiju, na sve načine smo se probijali do Brazila, samo da bi odigrali meč, te cijelom svijetu pokazali ono najbitnije, da danas protiv Brazila igra Bosna i Hercegovina...“, kazao je Glavaš i dodao.

Kao kapiten ponosan sam na generaciju koja je u tim momentima za svoju zemlju dala mnogo više od nogometa, možda ni danas nismo svjesni koliko je taj meč bitno bitan, kada smo se zapravo krenuli 'probijati' na mapi svijeta...“.

BiH je nastupala u sastavu: Dedić, Geca, Pintul, Ramčić, Kapetanović, Glavaš (Dadić 78.), Begić (Musić 62.), Beširević, Šabić (Turković 70.), Bolić, Salihamidžić (Osmić 78.). Selektor: Fuad Muzurović

Na drugoj strani su bili Zetti, Cafu, Goncalves, Cruz, Roberto II (Junior II 73,), Conceicao (Ricardinho I 46.), Leandro, Denilson III, Djalminha (Rodrigo II 73.), Giovanni (Oseas 77.), Ronaldinho.

Top Komentari

Jakako
Meni najdraži kapiten Naš Vlatko Glavaš ??
2 0
denimen9
Djalma Djalminha iz Deportiva, top igrač
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi