GOAT efekt: 2021. godina je još jedan dokaz da su najbolji svih vremena, a evo i zašto

Ronaldo i Messi

GOAT efekt: 2021. godina je još jedan dokaz da su najbolji svih vremena, a evo i zašto

Eldar Ganibegović

S pravom se Cristiano Ronaldo i Lionel Messi smatraju najboljim svih vremena.

Još jedan pokazatelj je jedan podatak koji zaokružujemo na izmaku ove 2021. godine.

Naime, iako su Cristiano i Lionel na ljeto promijenili klubove, ostali su najbolji strijelci svojih bivših klubova za tekuću godinu.

Ronaldo je iz Juventusa prešao u Manchester United, ali je najbolji strijelac Stare dame u ovoj godini s 20 golova, dok je Messi, koji je pojačao PSG, s 28 pogodaka najbolji strijelac Barcelone ove godine.

Nije iznenađujuće da su se obje momčadi potresle otkako su izgubile svoje zvijezde i usred su velikih kriza i pitanje je da li će iduće sezone zaigrati u Ligi prvaka.

Ronaldo je s druge strane preporođen od svog emotivnog povratka u Manchester United, zabio je 13 puta u 18 utakmica za Crvene đavole.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Messi u međuvremenu nije napravio toliko toga nakon što je ljetos prešao u PSG, dajući šest golova u 16 utakmica za francuski klub.

Sačuvao je svoju najbolju formu za Ligu prvaka, zabio je pet u ovom takmičenju, a na 11 utakmica i Ligue 1 samo jedan pogodak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ghast0
Srbi na vlasti efekt: U UEFA ponovo ozbiljno razmišljaju da suspenduju Nogometni savez Bosne i Hercegovine zbog nagomilanih problema, ali i miješanja politike u sport. Za januar su već zakazana dva sastanka. Na prvom će biti detaljno razmatrani svi pristigli izvještaji, a na drugom će se odlučivati o mogućoj suspenzija NSBiH. Nadležni u UEFA-i su prema informacijama iz Sarajeva zaključili da su predsjednik NSBiH Vico Zeljković, ali i još nekoliko članova bh. fudbalske vlade, duboko involvirani i u svakodnevnoj politici. Zbog toga u kući evropskog fudbala ponovo ozbiljno razmišljaju da suspenduju NSBiH i ponovo instaliraju Komitet za normalizaciju, jer su opet na sceni isti ili slični problemi kao i 2011. godine.
5 2
miki30
Hahahah!! Smiješni ste!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi