Zna se ko je tu kada je najpotrebnije i kada ne ide: Edin Džeko u 90. minuti za pobjedu!

Bosanac spasio šampiona

Zna se ko je tu kada je najpotrebnije i kada ne ide: Edin Džeko u 90. minuti za pobjedu!

E. Škorić

Nogometaši Intera pobijedili su Veneziju s 2.1 u susretu 23. kola italijanske Serije A.

Inter je kao veliki favorit ugostio Veneziju na Giuseppe Meazzi, ali ovo je bio i više nego težak meč za aktuelnog prvaka Italije, koji je tek u 90. minuti došao do pobjede.

Dominacija Intera je bila i više nego očita, preko 20 udaraca ka golu Venezije, ogroman posjed lopte (70:30), ali sve to umalo da nije bilo dovoljno Nerazzurrima, ali na njihovu sreću, tu je Edin Džeko.

Bh. reprezentativac je počeo meč s Lautarom Martinezom, no nije imao prilika za gol, tek poneki slab pokušaj, a onda u 90. minuti glavom zabija na centaršut Dumfriesa.

Velike zasluge za sve idu i treneru Inzaghiju koji je ostavio Edina do kraja na terenu, dok je Martineza zamijenio u 72. minuti Alexisom Sanchezom.

Inače, do Džekinog gola je bilo 1:1. Henry je u 19. minuti neočekivano pogodio za vodstvo gostiju, ali je Barella u 40. minuti izjednačio na 1:1, nakon čega je uslijedila još veća ofanziva milanskog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zahvaljujući Džekinom devetom golu u Seriji A, Inter odlazi na plus pet u odnosu na gradskog rivala, ekipu Milana.

Top Komentari

Malmi_Suomi
BABUKA DŽEKO EDIN. Možete da ga mrzite , volite, budete zavidni ali DŽEKO JE 100% BABUKA!!!
30 3
Klicko
Tako je Dzeko hercegovacki ponosu nas.Sijaj sijaj.Sarajlije te svojataju i govore da si bosanac ali ti si sa hercegovackog kamena okupan hercegovackim suncem a ne smogom
2 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi