Nastavio sa sjajnom formom: Dino Hotić ponovo kuca na vrata reprezentacije?
Foto: Cercle Brugge

Nova asistencija

Nastavio sa sjajnom formom: Dino Hotić ponovo kuca na vrata reprezentacije?

Eldar Ganibegović

Cercle Brugge je u 28. kolu belgijske Jupiler Pro lige s 2:0 danas savladao Beerschot.

Domaći tim je već u 27. minuti stigao do prednosti pogotkom Denkeyja, a Dino Hotić je upisao asistenciju.

Dvije minute kasnije Noubissi kod gostiju isključen, pa je domaćinu bilo sve lakše do kraja. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela igre Matondo postiže gol za konačnih 2:0.

Povremeni bh. reprezentativac Dino Hotić igrao je do 75. minute kada ga je zamijenio Kanoute.

Njegov tim sada je na 9. poziciji s 38 bodova, dok je Beerschot na 18., posljednjem mjestu sa samo 16. U narednom kolu Hotića i ekipu čeka gostovanje Mechelenu, dok će njihovi današnji protivnici ugostiti Charleroi.

Za Dinu Hotića ovo je bila deveta asistencija u sezoni, a ima i šest pogodaka i definitivno se nalazi u sjajnoj formi i ponovo kuca na vrata reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa ne treba čuditi ukoliko ga vidimo na spisku Ivayla Peteva za prijateljske duele s Luksemburgom i Gruzijom u martu mjesecu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Podsjetimo, Hotić je 2019. godine kada je selektor bio Robert Prosinečki prihvatio bh. državljanstvo i "izdao" Sloveniju kako bi se pridružio našoj selekciji.

Do sada je igrao na samo dvije utakmice. Debitovao je protiv Lihtenštajna u novembru 2019. godine u 10. kolu kvalifikacija za EURO 2020. kada smo slavili s 0:3, a nastupio je i u utakmici baraža za to prvenstvo protiv Sjeverne Irske, te je pogodio u penal seriji u kojoj smo ispali od te otočke selekcije.

Top Komentari

Goran86
Modric za sirotinju. Ne prati Ivajlo belgijsku ligu samo ove najjace lige.
2 0
EmirEmir111
Tesko ce u reprezentaciju.. da ovako igra u Borcu, mozda bi mogao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi