Danas u BiH fudbalski maraton

Uz nekoliko poslastica

Danas u BiH fudbalski maraton

Admin Čaušević

Fudbalski maraton u vidu četiri utakmice četvrtfinala Kupa BiH trajat će osam sati. 

Program od 13 sati na Banja Ilidži u Gradačcu otvaraju Zvijezda i Igman iz Konjica. Duel federalnih provligaša je bio pod znakom pitanja, ali je današnji domaćin uspio sanirati i tako izbjeći suspenziju pa će se meč kojeg će suditi Dražen Marić iz Bijeljine biti odigran regularno.

Od 15 sati na Tušnju Tuzla City dočekuje Borac. Sigurno nas očekuje zanimljiv susret bez obzira na vrlo vjerovatno težak teren na tuzlanskom stadionu. Pravdu će dijeliti Admir Musić iz Sarajeva.

"Trebamo igrati pametno i oprezno. Ne znam kakve ćemo uslove imati za igru, to može biti problem i za Borac i za nas. Trudit ćemo se da budem na nivou igre kao što je bilo drugo poluvrijeme protiv Slobode. Pokušat ćemo napraviti pozitivan rezultat i želim da prođemo dalje", rekao je Husref Musemić u najavi susreta.

Sarajevo će od 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase biti domaćin neugodnoj Slobodi koja sigurno na naš najveći stadion ne stiže sa zastavom.

"Najlakši put do Evrope je preko Kupa i ovo je za nas veoma bitna utakmica. Nadam se da će biti kao i ona u Trebinju. Spremni smo, ali Sloboda je protivnik koji zna da bude nezgodan. Nadamo se pobjedi Sarajeva koje je apsolutni favorit u ovoj meču", rekao je trener Bordo zima Aleksandar Vasoski na pressici pred meč kojeg će suditi Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Oglasi

Posljednji duel počinje u 19 sati na stadionu Rođeni gdje će Velež bez publike biti domaćin Širokom Brijegu. Obzirom da obje ekipe igraju otvoreno sigurno je očekivati zanimljiv susret, a pravdu će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora.

U najavi utakmice pomoćnik Feđe Dudića, Mustafa Kodro je poručio da će očekuje da igrači Veleža poprave sve segmente igre u kojim protiv Željezničara nisu bili na nivou, bez obzira na pobjedu.

"Izuzetno bitna utakmica i za jednu i drugu ekipu. Prilika za oba tima da se domognu Evrope. Široki dolazi pojačan sa pet novih igrača u timu. Izgledali su dobro protiv Borca do crvneog kartona. Sigurno neće biti lagano, ali očekujemo ono sve što nije bilo dobro protiv Željezničara sutra bude dobro", kazao je Kodro.

"Velež je momčad koja nam u posljednje vrijeme najmanje leži. Ipak, dobrom analizom i kvalitetnom pripremom možemo iskoristiti njihove slabe strane."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Nećemo se braniti, nismo takva ekipa. Pokušat ćemo biti čvrsti, kompaktni, ali više od svega opasniji prema naprijed i tražiti pogodak za povoljniji uzvrat", poručio je trener Širokobriježana Jure Ivanković.

Revanš susreti se igraju 16. marta. Važno je napomenuti da pravilo gola u gostima ne važi.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
KozoJ...Bi iz Tuzle !
2 1
Dino07519878
Sretno slobodo ❤️?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi