Džeko i Inter u nezapamćenoj krizi, ali Inzaghi ima opravdanje

Nerazzurri su u problemu

Džeko i Inter u nezapamćenoj krizi, ali Inzaghi ima opravdanje

Admin Čaušević

Inter je upao u veliku krizu rezultata i to u periodu kada se lomi sezona. 

Do februara su izabranici Simonea Inzaghija bili fenomenalni, međutim u posljednje vrijeme kriza je sve veća i veća.

Nerazzurri su već pet mečeva bez pobjede, a da stvar bude još gora po ovaj tim prestali su i postizati golove.

S remijem (0:0) u prvom meču polufinala Kupa Italije Edin Džeko i saigrači su već na 403 minute bez postignutog gola, ne računajući sudijsku nadoknadu.

Opravdanje za seriju loših rezultata Inzaghi je pronašao u činjenici da je Inter do sada odgirao 36 utakmica u svim takmičenjima.

"Mislim da je u pitanju fizički pad. Puno smo igrali, ovo je period kada ne igramo kao ranije. Nismo igrali kao u ligaškom derbiju, ali sada je u igri finale i tamo se želimo plasirati", rekao je Inzaghi.

"Nismo puno rizikovali, Handanovič je imao jednu intervenciju. Romagnoli je spasio gol poslije Džekinog pokušaja. Nismo dali gol na četiri utakmice, ali sam siguran da ćemo se ubrzo vratiti postizanju golova."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednji gol Intera djelo je Džekino djelo kada je bh. reprezentativac zabio na gostovanju Napoliju još 12 februara.

Da izađu iz krize koja na Giuseppe Meazzi nije viđena godinama Nerazzurri će imati priliku u petak kada će dočekati Salernitanu, najlošiju ekipu lige koja je da sada primila 56 golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
gotovi su reko sam davno,nece ostvariti ni prva 4 mjeste,prvo su krenuli kukavicki ,cuvali,rezultat,sada su sretni i nerjesenim, imaju srece sto su i ostali do 5 mjesta ,poslabi,
0 2
Bezbeli22
Ma problem je što im je postavka igre pročitana od strane protivnika. Kompletna igra prema naprijed ide preko lijeve strane i Perišića. Desna strana bezidejna i mrtva. Očigledno je da Damfris nije kalibar desnog bočnog igrača za Inter, a iskreno se i ne sjećam kada je napravio razliku po desnoj strani. Također, ni Darmian nije ništa bolji od Damfrisa za desnu stranu. Možda bi bilo dobro da proba staviti Čalkanoglua na desnog bočnog i riješiti problem desne strane.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi