Nekad velika zvijezda, danas osuđeni diler: Nesuđeni bh. reprezentativac ide na dugogodišnju robiju
Foto - Screenshot

Mustafa Kučuković osuđen pred njemačkim sudom

Nekad velika zvijezda, danas osuđeni diler: Nesuđeni bh. reprezentativac ide na dugogodišnju robiju

Midhat Šljivak

Mustafa Kučuković nekada je bio velika nada njemačkog fudbala. Prošao je omladinske selekcije Elfa, povezivao se s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, ali nikada nije uspio ostvariti karijeru koja mu se predviđala.

Kučuković je pokušavao na sve načine da izgradi karijeru. Međutim, nije ga išlo, pa je 2017. godine odlučio da okači kopačke o klin u 31. godini života.

Potom je napravio potez koji će mu potpuno promijeniti život. Odlučio se na dilovanje droge, ali njegove mutne radnje nisu dugo trajale jer je prije gotovo godinu dana uhapšen u velikoj akciji njemačke policije.

Nekadašnji fudbaler je uhapšen kao jedan od osumnjičenih za trgovinu preko 100 kilograma marihuane i hašiša, te 50 kilograma kokaina.

Kučuković je organizovao prodaju marihuane u Nizozemskoj. To je priznao na sudu, ali dilanje kokaina mu nije bilo moglo biti dokazano i ta optužba je odbačena.

Oglasi

Trgovina narkoticima na kraju će ga koštati višegodišnje zatvorske kazne. Kučuković je osuđen na četiri i po godine zatvora, a pored njega je iza rešetaka završio još jedan državljanin Bosne i Hercegovine koji je dobio pet godina i devet mjeseci zatvora.

Također, policija je ovom dvojcu oduzela i 631.400 eura, ali izgubljeni novac im je sigurno sad najmanja briga.

Mustafa Kučuković je sa 17 godina debitovao u Bundesligi u dresu velikana HSV-a. Klub ga je zatim poslao na posudbu u Greuther Furth, da bi zatim otišao u Munchen 1860.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mijenjao je potom klubove kao na traci. Igrao je za Grenoble, Sonderjyske, Cottbuss, Hasnu iz Rostoka, a karijeru je okončao 2017. godine i niželigašu Luneburgeru.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pokazivala je interes za njegove usluge, ali nikada nije obukao dres zemlje u kojoj je rođen.

Top Komentari

user1603303812
E čuj Hasnu iz Roštoka hahaha
7 0
Pajkan
Poso dobar a para lake.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi