Liverpool surovo kaznio Arsenal za promašaje i slavio na Emiratesu

Redsi došli do tri boda

Liverpool surovo kaznio Arsenal za promašaje i slavio na Emiratesu

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola večeras su u gostima pobijedili Arsenal sa 2:0 u okviru 29. kola engleskog Premiershipa.

Redsi su na teškom gostovanju na Emiratesu došli do veoma važna tri boda i tako su maksimalno iskoristili sinoćnji kiks Manchester Cityja i došli su samo na jedan bod zaostatka u odnosu na Građane.

Liverpool je veoma ofanzivno počeo meč i stvorio nekoliko dobrih šansi na startu. Izdvaja se pokušaj Van Dijka iz treće minute kada je nakon kornera sjajno pokušao glavom, ali je Ramsdale to odbranio.

Nakon toga Arsenal je zaigrao nešto bolje i riješio se pritiska gostiju. Topnici su imali nekoliko solidnih prilika u nastavku, ali nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol Alissona.

Arsenal je bolje otvorio drugo poluvrijeme. Topnici su u 51. minuti imali nevjerovatnu priliku da dođu do vodstva. Thiago je napravio veliku grešku kada je dodao loptu ka Alissonu, ali ju je uspio presjeći Lacazette. Francuz je uposlio Odegaarda, ali je njegov udarac nevjerovatnom odbranom zaustavio Alisson.

I kako to biva inače u fudbalu Arsenal je svega nekoliko minuta kasnije kažnjen na surov način jer je Liverpool uspio da povede sa 1:0.

Oglasi

Gosti su već u 55. minuti nakon dobre akcije došli do vodstva kada je Jota prošao po lijevoj strani i šutirao u bliži ugao, te je uhvatio na spavanju Ramsdalea koji je loše reagovao, te je to bilo 1:0.

Liverpool je sve riješio u ovoj utakmici samo sedam minuta kasnije. Ponovo su Redsi napali po lijevoj strani i to je bilo kobno za Topnike.

Robertson je sjajno prošao pored Cedrica i dodao u peterac gdje je bio rezervista Roberto Firmino koji je rutinski pogodio za 2:0 i veliko slavlje gostujućih navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je do kraja utakmice pokušao da se vrati, ali Liverpool je iskusno čuvao prednost i došao do nove pobjede u ovoj sezoni.

Liverpool je ostao drugi na tabeli sa 69 bodova, ali ima samo bod manje od lidera Manchester Cityja. Arsenal je ostao na četvrtoj poziciji sa 51 bodom, ali Topnici imaju dva meča manje u odnosu na konkurenciju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...rutinski 0:2,laganini...cak i kada ne ide Diaza,Manea i kada je Salah na klupi,ukazu se Jota i Firmino...to je ta raznovrsnost u napadu...idemo po 4 trofeja ove sezone...YNWA!!!
5 14
user1613662710
Strasna ekipa Liverpoola prelijepo ih gledat
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti