Petev odgovorio na pitanje šta je najveći problem bh. reprezentacije

Ni sam u to ne vjeruje

Petev odgovorio na pitanje šta je najveći problem bh. reprezentacije

E. Škorić

Nakon poraza reprezentacije BiH od Gruzije u Zenici rezultatom 1:0, Ivajlo Petev je dao svoje viđenje utakmice.

Kao i obično, svoje višeminutno izlaganje imao je selektor Zmajeva Ivajlo Petev, koji će ponovo trpjeti žestoke kritike s obzirom na ne samo negativan rezultat, nego i očajnu igru njegovih izabranika.

Naravno, prijateljske utakmice nisu mjerilo, ali odavno igramo tromo, bezidejno, očajno i vrijeme je da se neke stvari promijene dok nije kasno.

"Nosimo to sa sobom. Žao mi je što je rezultat negativan, ali bili smo puno bolji od protivnika. Primili smo gol iz jedinog udarca. Ne mogu biti nezadovoljan sa igračima, dali su sve od sebe. Gruzija se branila sa 11 igrača. Imali smo dvije stopostotne šanse, ali nažalost rezultat je loš", rekao je Petev nakon meča, dodavši:

"Nadam se da ćemo čim prije riješiti to što nam se dešava - igramo, stvaramo šanse, a izgubimo. Nadam se da ćemo to promijeniti protiv Luksemburga".

Najveći problem bh. reprezentacije?

"Rezultat. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo", odgovorio je Petev, koji je djelovao dekoncetrisano i neuvjerljivo odgovarajući na pitanja novinara.

Slijede utakmice Lige nacija na ljeto, da li se može do tada nešto poboljšati? I šta nam je večeras nedostajalo?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Šta nam je večeras najviše falilo? Gol. Da smo dali gol, drugačije bi bilo. Recept je da damo gol iz šansi koje stvorimo".

Prema riječima selektora, protiv Luksemburga u utorak dat će šansu igračima koji večeras nisu igrali.

Top Komentari

Barberez9
Recept je da ti spakujes Kofer Pa i onaj blento Musa plus onaj cetnicic Vico i fino malo za Bugarsku ….
36 0
Hix
On trener za mene nije odkad je otisao na dan fudbala u tkzv rs a ovi rezultati su samo pokazatelj da vicinoj ekipi nije u interesu da repka igra dobro
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi