Nezapamćena ludnica u Valenciji: Levante imao tri penala, Barcelona pobijedila golom u 92. minuti
Foto - EPA

Kakav meč

Nezapamćena ludnica u Valenciji: Levante imao tri penala, Barcelona pobijedila golom u 92. minuti

Midhat Šljivak

Barcelona je u 31. kolu španske La Lige gostovala u Valenciji kod Levantea i na kraju je u ovoj nevjerovatnoj utakmici pobijedila s 3:2  uz tri dosuđena penala za domaći tim.

Levanteu 'gori pod nogama' i za njih je svaki bod bitan u borbi za opstanak. Protiv Barcelone večeras su bili odlični, imali su katalonskog velikana u šaci, ali su na kraju izgubli meč golom u 92. minuti meča.

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove. Bilo je šansi s obje strane, a najveću je imao Morales u 27. minuti. Savladao je Ter Stegena, ali Eric Garcia čisti s gol-linije.

Rezultatom 0:0 odlazi se na odmor, a u nastavku je viđen pravi spektakl koji je donio tri pogotka.

Domaći su poveli u 52. minuti. Dani Alves je skrivio penal, a Morales precizno pogađa za vodstvo Levantea od 1:0.

Tri minute kasnije Levante ima novu veliku šansu. Nico je igrao rukom, sudija pokazuje na bijelu tačku, ali ovog puta Ter Stegen brani udarac Martiju i spašava Barcelonu.

Oglasi

To je dalo krila katalonskom klubu koji za samo tri minute dolazi do prokreta. Prvo je 59. minuti Aubameyang pogodio za 1:1, a zatim je Pedri fenomenalnim golom pogodio za 2:1.

Oba tima potom propuštaju nekoliko šansi, da bi u 82. minuti meča Levante dobio još jedan penal. Skrivio ga je Lenglet, a Gonzalo Melero zabija gol za 2:2.

Do kraja je sijevalo sa svih strana, a u 92. minuti Barcelona stiže do pobjede. Zabio je Luuk de Jong za konačnih 3:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 31. kolo:

Levante - Barcelona 2:3

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ovaj Levante mlađi brat penal madrida.Samo oni mogu dobiti 3 penala u jednoj utakmici
16 5
Mirsad1705
Sudije ne prestaju gurati Real. Ako nije bilo tri penala za Real, jer su uspjeli nekako pobijediti kod kuće, onda se sviraju čak 3 penala protiv Barselone. A za Barselonu nema šanse, sudija samo odmahne rukom. Isto je i kod namjernih faulova, poput gaženja igrača s leđa po nogama, jedva faul, pa udaranje nogom igrača Barselone (Gonzalesa) u glavu, lopta za Levante.... Da čovjek ne povjeruje, kako je efikasan VAR (Video Assistant Real) protiv Barselone!
11 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi