Predugo je bio u Ronaldovoj sjeni: Benzema prije penala napravio gest zbog kojeg će osvojiti mnoge

Francuz briljira

Predugo je bio u Ronaldovoj sjeni: Benzema prije penala napravio gest zbog kojeg će osvojiti mnoge

Admin Čaušević

Veće favorita za osvanja Zlatne lopte nema. Čovjek koji je postigao deset golova u nokaut fazi Lige prvaka tokom jedne sezone definitivno zaslužuje tu nagradu. 

Karim Benzema u revanš susretu polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja možda nije bio na nivou nekih ranijih mečeva, ali se svejedno pobrinuo da svojim golom odvede Kraljeve u veliko finale. 

Za razliku protiv PSG-a i Chelseaja kada su Benzema i Luka Modrić bili u prvom planu, Kraljeve su na megdan Liverpoolu odvele mlađe nade, Rodrygo i Eduardo Camvinga.

Real je prošao dalje senzacionalnim preokretom u posljednjim minutama kada je dva gola postigao Rodrygo i tako susret odveo u produžetak.

Brazilska nada je imala i šansu da postigne treći gol nakon velikog gesta Benzema nad kojim je Ruben Dias napravio penal.

Oglasi

Benzema je taj koji izvodi penale u Real Madridu. U prvom meču protiv Građana je izveo sjajnu panenku i omogućio svom timu manji zaostatak.

Kada je i revanš susretu dosuđen penal za Los Blancose, Benzema je pitao Rodryga da li on želi izvesti penal te mu tako omogućiti postizanje hat-tricka.

Brazilac je to odbio, a odgovornost je preuzeo francuski napadač te mirno zabio za 3:1 i ispostavit će se veliku pobjedu Reala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Možda je i ova scena najbolji pokazatelj koliko je Benzemi važan timski uspjeh te da je zapravo izrastao u pravog lidera i vođu ekipe nakon što je godinama bio u sjeni drugih, prije svih Cristiana Ronalda. 

Inače, iskusni 34-godišnjak je ove sezone na učinku od 43 gola na isto toliko mečeva što je jasan pokazatelj da igra najbolji fudbal u životu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BHparola
Samo cekao, da cristiano ode, da on ima paznju sto je cristiano imao, sad on hara rekorde s penalima, ko ne konta ovu korupiranu ekipu, ne konta ovaj svijet
4 15
Klicko
Preuzeo je titulu penaldžije od penalda.Toliko penala sa njegovu mrtvu ekipu,toliko sudijske pomoći,toliko nepravde prema ostalim klubovima sa je to nezamislivo.Penalzema
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi