Kako drugačije? Guardiola bol ublažuje sa dva spektakularna transfera

Opsesija za osvajanjem Lige prvaka

Kako drugačije? Guardiola bol ublažuje sa dva spektakularna transfera

Admin Čaušević

Liga prvaka postaje opsesija Pepa Guardiole. Bez bozria što svake sezone na raspolaganju ima odlične ekipe na raspolaganju nikako ne uspjeva da po treći put osvoji najprestižniji trofej u klupskom fudbalu. 

Posljednji bolan udarac Guardiola je sa svojim Manchester Cityjem doživio u srijedu kada su Građani šokantno ispali od Real Madrida poslije produžetaka.

Prema najavama iz Engleske španski stručnjak će bol ublažiti sa dva senzacionalna transfera, nakon što je još u januaru završeno dovođenje odličnog Julirana Alvareza iz River Platea.

Na ljeto bi na Etihad trebali stići Erling Haaland što je također za mnoge završena stvar, ali i Frenkie de Jong iz Barcelone.

Građani su od 2011. godine na kupovinu igrača potrošili 940 miliona eura, a sasvim je jasno da će nakon ljetnog prijelaznog roka preći milijardu eura.

Građanima je neophodan odličan napadač pa i ne čudi zašto se svim silama krenulo po Haalanda, dok je i dolazak De Jonga najavljen kao osvježenje veznog reda.

Oglasi

Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Riyad Mahrez i Ilkay Gundogan ulaze u posljednju godinu ugovora i moguće je da napuste klub tokom ljetnog prijelaznog roka.

U posljednju godinu ugovora će ući i Guardiola pa iz trenutne perspektive ima još samo jednu šansu da Građane odvede na krov Evrope.

Proklestvo proganja Guardiolu?

Odlični stručnjak je dva polufinala Lige prvaka izgubio kao trener Barcelone, tri u Bayernu i sada šesto polufinale Lige prvaka gubi kao trener Cityja.

Nakon što je prethodno izgubio i finale Lige prvaka prošle godine od Chelseaja, smatra se da ga prati prokletstvo koje ne može da skine.

Ili je to barem posljednja teorija koja je postala viralna na internetu odmah nakon što je City eliminisan, ali priča o kletvi iz Afrike je i dalje aktivna.

Oglasi

Yayu Tourea je četiri godine trenirao Pep Guardiola. Dvije sezone u Barceloni i još dvije u Manchesteru, ali je 2018. došlo do skandala i Toure je Pepa optuživao za rasizam.

"Želim biti taj koji će razbiti mit o Guardioli. Ljubomoran je na mene, smatra me suparnikom. Učinio je sve što je mogao da me uništi prošle sezone. Ponašao se okrutno. Mislite li da bi se ponašao isto prema Iniesti?", upitao je Toure.

"Nisam ja jedini, osjetili su to i drugi igrači Barcelone. To je zbog moje boje kože", govorio je tada.

Onda je uslijedila famozna izjava Toureovog menadžera Dimitrija Seluka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvjeren sam da afrički šamani od sada neće dopustiti Guardioli da osvoji Ligu prvaka. Bit će to poput afričke kletve na Guardiolu, a vrijeme će pokazati jesam li u pravu ili ne", izjavio je Seluk tada.

No, Toure se kasnije ispričao zbog svojih izjava Pepu Guardioli, koji je ove sezone stigao do devetog polufinala Lige prvaka i jedini je trener koji se time može pohvaliti, ali opet, šest poraza...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pa j*bo nanu hocel vise otici iz ovog Cityja...nek ide u PSG ima i tamo para...
1 5
Benz
Losa vam je matematika.. potrosili milijardu i 77 miliona ..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi