U Madridu se opet sjetili legedarnog Baljića i opet je to bilo u negativnom kontekstu

Nisu ostavili traga

U Madridu se opet sjetili legedarnog Baljića i opet je to bilo u negativnom kontekstu

E. Škorić

Mnogi veliki igrači nosili su dres Real Madrida, ali ne mogu svi da se sjećaju tih perioda po dobrom.

Neki su kao igrači Reala išli do visina i osvajali trofeje, drugi su pak zbog povreda ili nekih drugih razloga morali da se zadovolje samo činjenicom da su bili članovi madridskog tima, bez da su ostavili neki veći trag.

Teško je bilo pronaći igrača koji će reći 'ne' Realu, poput recimo Francesca Tottija ili Roya Keanea, a među onima koji nisu odoljeli zovu Realove slave bio je i nekadašnji bh. reprezentativac Elvir Baljić.

On je potpisao za Real Madrid 1999. godine kada je stigao iz turskog Fenerbahčea za 26 miliona eura, što je bio rekordni iznos plaćen za nekog bh. nogometaša sve do transfera Džeke i Pjanića. Popularni Balja je impresionirao čelnike Los Blancosa sjajnim nastupima za Bursu i Fener, no u Madridu je igrao samo epizodnu ulogu. Zbog teške povrede koljena odigrao je samo nekoliko utakmica za Real koji ga je dva puta posuđivao – prvi put Fenerbahčeu, dok je godinu dana proveo u Rayo Vallecanu.

Ipak, Baljić može da se pohvali da je osvojio Ligu prvaka s Realom 2000. godine, a karijeru je okončao osam godina kasnije u Istanbulsporu.

Ugledni madridski list AS redovno nas podsjeća na najveće Realove promašaje, pa je nažalost na toj listi ponovo "osvanuo" jedan od najvažnijih reprezentativaca BiH u njenoj prošlosti.

"Imao je kvalitetu, ali nije volio raditi niti se žrtvovati za tim", stoji u opisu Baljića na sajtu As.com.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Duga je lista igrača koji su zakazali od dolaska u Real, a na njoj su još: Antonio Cassano, Hamit Altintop, Nuri Sahin, Fabio Coentrao, Charles Diogo, Emerson, Asier Illarramendi, Lucas Silva, Kaka, Royston Drenthe, Julien Faubert, Fernando Gago, Thomas Gravesen, Pablo Garcia, Manuel Canabal, Edwin Congo, Nando Munoz, Frederick Magellan, čak i bivši bh. selektor Robert Prosinečki, Walter Samuel, Carlos Secretario, Jonathan Woodgate, Dejan Petković, Ze Roberto, Nicolas Anelka, Perica Ognjenović, Juan Jose, Predrag Spasić...

Bez obzira na sve, svi oni su svakako sretni da su imali priliku biti članovi Reala i danas mnogi s ponosom govore o svom vremenu provedenom u Madridu, bez obzira koliko ta epizoda trajala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Baljic kad je dosao na lijevom krilu ke bio brazilac Savio...nezgodan igrac u tom periodu. Dalje forsiral se i Mcamenman po lijevoj strani jer Figo ne bio desno...onda Pedro Munitis, Solari sve igraci na lijevoj strani
10 1
313
Pričalo se da ga je Zidane danima tegobio za ovu sliku
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi