Prvi čovjek Veleža potvrdio: Ispunili smo sve Dudićeve zahtjeve, ali odlučio je otići

Preuzima Sarajevo

Prvi čovjek Veleža potvrdio: Ispunili smo sve Dudićeve zahtjeve, ali odlučio je otići · Ekskluzivno

A. Beganović

Predsjednik UO FK Velež, Senad Husnić, potvrdio je da Feđa Dudić nije više trener Rođenih. Sada već bivši trener Veleža preuzima Sarajevo.

Feđa Dudić nije više trener mostarskog Veleža, za SportSport.ba je potvrdio prvi čovjek ovog kluba Senad Husnić.

Iza mostarskog Veleža je sjajna sezona, kako na rezultatskom, tako i na mnogim drugim planovima veoma bitnim za nastavak lijepe mostarske priče.

Rođeni su osvojili Kup Bosne i Hercegovine, prvi trofej u nezavisnoj Bosni i Hercegovini te su na taj način osigurali nastup u Konferencijskoj ligi koji će dobru finansijsku situaciju još više "pojačati".

No, samo nekoliko dana nakon osvajanja Kupa Velež je ostao bez šefa struke, Feđe Dudića, koji će preuzeti užarenu trenersku klupu Sarajeva.

Špekulisalo se o ovakvom razvoju događaja danima, a da je Dudić sada već bivši trener Veleža potvrdio nam je i prvi čovjek Upravnog odbora koji je ovaj klub iz ponora doveo u sami vrh. bosanskohercegovačkog fudbala Senad Husnić.

"Istina je, sinoć smo obavili razgovore sa Dudićem i ispunili smo sve njegove uslove. Pretpostavljali smo da je to završena priča i da u novu sezonu idemo svi zajedno. Međutim, jutros nas je Dudić obavijestio da odlazi. Mogu vam reći da me iznenadio jer smo ispunili sve što je tražio od nas, no rekao mi je kao da nismo bili jednoglasni tokom tih razgovora pa da radi toga ide. Žao mi je, ali očito da je prije našeg sinoćnjeg razgovora on donio odluku", za SportSport.ba je istakao predsjednik Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ništa, život ide dalje. Željeli smo da Dudić ostane, pokazali smo to i samom činjenicom da smo prihvatili sve što je od nas tražio, ali on je odlučio kako je odlučio. Želim mu mnogo sreće, hvala mu na svemu što je uradio za Velež, ali mi nemamo pravo na kukanje. Večeras je Skupština kluba, pa ćemo opet mi iz Upravnog odbora sjesti da vidimo šta i kako dalje. Naša je obaveza da nastavimo raditi za dobro našeg Veleža i vjerujem da smo na dobrom putu. Malo smo u nezgodnoj situaciji jer sa Dudićem u Sarajevo idu i dva trenera iz stručnog štaba, no bilo čiji odlazak ne može i neće uzdrmati Velež", zaključio je prvi čovjek Rođenih.

Odlazak Dudića niko nije očekivao, ali s obzirom na to kakav posao je Upravni odbor na čelu sa Šemsudinom Hasićem pa zatim Senadom Husnićem uradio u prošlosti, možemo reći da oni kojima su Rođeni u srcu nemaju razloga za brigu. Sasvim sigurno će i pri izboru novog šefa struke donijeti najbolju odluku za Velež.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hz rajvosa
Naravno da ce otići u veći klub !! Šta je sporno
31 41
SeoRusilac
Niko nije veći od kluba
21 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi